Putin muhalifleri ise, önümüzdeki dönemde Rusya'nın küresel ekonomik krizden daha fazla etkilenmeye başlayacağını, Rus hükümetinin gençlerin dikkatini başka yöne çekmek için Maria Sergeyeva'yı kullandığını belirtiyor.

Maria'nın en önemli özelliği katıldığı gösterilerde batı karşıtı mesajlar vermesi ve Putin'in politikalarına destek vermesi. Eski KGB şefi Putin'in gençlere ulaşmak ve mesajlarını genç nüfusa ulaştırmak için 24 yaşındaki Maria Sergeyeva'yı kullandığı savunuluyor.

Putin'in Birleşik Rusya partisi temsilcisi Maria Sergeyeva'yı şöyle tanımlıyor: "Maria ihtirasıyla ve güzelliğiyle Rus gençliğini ateşliyor, ayrıca politikacıların pek fazla kullanamadığı internet, blog gibi mecraları da çok iyi kullanarak gençlere ulaşmayı başarıyor."

Maria Sergeyeva öncülüğündeki gençler, ayrıca Kremlin'in politikalarını eleştiren yabancı politikacı ve bürokratlara da savaş açıyor. İngiltere'nin Moskova Büyükelçisi Anthony Brenton 2006 yılında Kremlin'in politikalarını eleştirdiğinde, Maria Sergeyeva öncülüğündeki gençler, 6 ay boyunca İngiliz büyükelçisine karşı bir kampanya başlatmıştı.