İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan çifte yakın bir kaynak, Moore'un kalbini kıran eşini mali olarak cezalandırmak istediğini, bunun için de ün kazanmasına büyük katkıda bulunduğunu ileri sürerek Kutcher'in evlendikleri 2005 yılından bu yana kazandıklarından pay istemeyi planladığını söyledi.

Aynı kaynak, 49 yaşındaki oyuncunun avukatlarına serveti 90 milyon dolara ulaşan Kutcher'ı mali açıdan zarara uğratmaları için ellerinden geleni yapmaları talimatı verdiğini belirtti.

Çift, Perşembe günü evliliklerini sona erdirme kararı aldıklarını açıklamıştı. Moore, Kutcher'in altıncı evlilik yıl dönümlerinde 23 yaşındaki Sara Leal ile birlikte olduğunun ortaya çıkmasının ardından avukat tutmuştu.

Kutcher'in daha önce de 21 yaşındaki Brittney Jones ile birlikte olduğu iddia ediliyor. Kutchner'in ikinci bir şans istemesinin ardından çift, Kabala evlilik danışmanına başvurmuş ve Karayipler'e bir yolculuğa çıkmıştı.

Gazete, evlendikleri dönemde 97 milyon doları bulan servetinden pay almasını engellemek için Kutcher'i evlilik anlaşması yapmaya zorlayan Moore'un yasal güçlüklerle karşılaşabileceğini yazdı. Moore, önceki kocası ve üç çocuğunun babası Bruce Willis'ten boşanırken 50 milyon dolardan fazla nafaka almıştı.

Evlendikleri dönemde Moore şöhretinin doruğundayken kendisinden 16 yaş küçük Kutcher, aktörlük kariyerine daha yeni başlamıştı.

"Two And a Half Men" adlı komedi dizinde oynamaya başlayan Kutcher, bölüm başına yaklaşık 500 bin dolar kazanıyor. Genç aktör, yeni teknoloji projelerine yaptığı yatırımlardan da her yıl yaklaşık 4 milyon dolar kazanıyor.