Akalın'ın avukatı, dilekçede müvekkilinin geçtiğimiz hafta KKTC'de vermiş olduğu konserde karşılaştığı tepkiler nedeniyle üzüntüsünden bebeğini düşürdüğünü de söyledi.

Demet Akalın, avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi sundu. 6 sayfalık şikayet dilekçesinde, Akalın'ın geçtiğimiz hafta KKTC'de vermiş olduğu konserde bazı izleyicilerin protestosuyla karşılaştığı ve bu tepkiler nedeniyle üzüntüsünden dolayı bebeğini düşürdüğü kaydedildi.

Bu olayların ardından eski vokalist Seda Önder'in 30 Mayıs 2012 tarihinde Twitter'da "Evet şükrettiğim bir şey var oda senden kurtulduğum için! Ben senin öğrencindim bana yutturamazsın! Hadi insanları kandırmaya devam et sen;)" ifadelerini kullandığı belirtildi. Dilekçede, "Bu ifadeler ile müvekkilime hakaret etmiş ve kişilik haklarına hukuka aykırı şekilde saldırıda bulunmuştur. Şikayet olunan Seda Önder'in ifadelerinde yalan beyanlarda bulunan ve insanları kandıran bir kimse olarak gösterilen müvekkilim, ülkemizin en tanınmış şarkıcılarından biridir. Müvekkilim Demet Akalın magazin basını başta olmak üzere, medya tarafından sürekli takip edilen ve oldukça geniş hayran kitlesine sahip bir sanatçıdır. Müvekkilimiz gibi geniş kitleler önünde rencide edilen bir kimsenin şeref ve haysiyeti bakımından doğan zarar da daha büyük olmaktadır. Seda Önder, açık bir kasıt ile müvekkilimi küçük düşürmeye yönelik olarak şikayete konu ifadeleri dile getirmiştir. Kendisi ile hiçbir ilgisi bulunmayan bir konuda açıklama yaparak müvekkilimi kasten rencide etmiş ve toplum içindeki saygınlığını zedelemiş olan Seda Önder hakkında şikayetçi olduğumuzu ve uzlaşmak istemediğimizi belirtiriz." denildi.

Söz konusu tweet ile ilgili ekran görüntülerinin de yer aldığı dilekçede, Seda Önder hakkında hakaret suçu işlendiği gerekçesiyle kamu davası açılması istendi