Bilgisayar satış rakamlarına göre zirvede bulunan Dell, kullanıcılarının güvenini kaybediyor. Dell'in sitesinde yer alan kullanıcı yorumları, biglisayarların artan sıcaklık problemleri, performans sorunları yüzünden oldukça olumsuz bir çizgide ilerlemeye başlamıştı. Bunu fark eden Dell ise, çözümü kullanıcıların olumsuz yorumlarını sansürlemekte buldu. Büyük tepki toplayan bilgisayar üreticisi, prestij konusunda da sıkıntılı bir dönemden geçiyor.

Kullanıcıların yorumlarına göre, yeni Dell bilgisayarlarda BIOS, performans ve sıcaklık sorunları giderek artıyor. Şikayetler özellikle E6400, E6500 ve XPS dizüstü bilgisayarlarda yer alıyor. Mevzu bahis modellerde, sistem bir süre sonra ağırlaşmaya başlıyor, işlemci daha fazla çalışmaya başlıyor ve ısınıyor. Akabinde sistem donup kalıyor gibi oluyor, fakat ağır bir şekilde işlem yapmaya devam ediyor. O esnada çalışan herhangi bir uygulama ise adeta kağnı hızında tepki verebiliyor.

Dell'in bu modellerine sahip kullanıcılar ise, sorunlarına Dell'in destek forumlarında çözüm aramaya başladı. Yalnız olmadıklarını gören kullanıcılar, şikayetlerin giderek artmasını sağladı. Bunun sonucunda ise Dell, şikayetlerin yazıldığı mesajları ya sansürledi ya da tamamen forumdan sildi. Bunun farkına varan kullanıcılar ise farklı sitelerde Dell'i eleştirmeye başladı. Dell ise konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapmadı./haber7