Eski polis Güniz Akkuş, “Silahları çok sevdiğim için polis oldum. Eğitimde ateş ediyordum, barutun kokusunu içime çekiyordum. Sinirlenirsem, hazmedemezsem şişeyi kafasına geçiririm” dedi

Kamuoyunda “Hanımağa” olarak tanınan, çete kurmak ve haraç almak gibi suçlardan bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan eski polis memuru Güniz Akkuş, Tempo dergisine verdiği röportajda, “Ağırlığım ve ağırbaşlılığım sebebiyle dostlarım bana "hanımağa" dediler” dedi.
Akkuş, polislik sınavını birinci sıradan kazandığını, ancak, amiriyle “takıştığı” için görevinden alındığını öne sürdü. İstanbul"da bir mekân açarak ticarete atılacağını söyleyen Akkuş, Formula 1 yarışlarına katılmak ve Ferrari pilotu olmak istediğini söyledi.
Eski polis Güniz Akkuş"un röportajından bazı satırbaşları şöyle:

"Silahları çok severim”
“Ben hep ağırbaşlıydım. Bir yere gittiğimde dans bile etmem. Masada bir ağırlığım vardır. Bu ağırlığım ve ağırbaşlılığım nedeniyle dostlarım bana "hanımağa" dediler. O da yayıldı. Ben bir yerlere giderim. Gittiğim yerden adam gibi kalkarım. Masamda da kimsenin kendisini bozmasına izin vermem.”
Akkuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Polisim ben, yeri geliyor, sert ve ciddi olmak zorunda kalıyorsun. İstanbul bana çok şey öğretti, yoksa başa çıkamazdım. (...) Silahları çok sevdiğim için polis oldum. O kadar seviyordum ki, eğitimde ateş ediyordum, barutun kokusunu içime çekiyordum. İyi ateş ederim, hedef şaşırmam.
(Aldatılırsam) Silerim, sinirlenirsem, hazmedemezsem şişeyi kafasına geçiririm. Zaten hislerim kuvvetlidir, yanlışı bulurum. Karşımdakinin de eli ayağı birbirine karışır, hemen ele verir kendini.” / milliyet