BEŞİKTAŞ"TA Delgado"nun durumunun göründüğünden çok daha ciddi olduğu ortaya çıktı. Bilindiği gibi 7 Temmuz"da Barcelona"da kasıklarından ameliyat edilen Arjantinli oyuncu, 1 ay boyunca kendisini ameliyat eden doktorun gözetiminde İspanya"da kaldı. Normal şartlarda 7 Ağustos"ta İstanbul"a dönmesi gereken Delgado"nun, iyileşme sürecinde ise beklenmedik gelişmeler yaşandı ve tangocu ağrıları geçmediği için halen İspanya"da bulunuyor.

METE Düren başkanlığındaki Beşiktaş Sağlık Kurulu, leğen kemiğinin bir parçası olan pubis kemiğine bağlı tendonların gerilmesi nedeniyle kasıklarında ödem oluşan ve müthiş şiddetli ağrılar çeken Matias Emilio Delgado"nun iyileşmesi için üç aylık sürenin yeterli olduğunu tespit etmişti. Ancak uzmanlar Delgado"nun rahatsızlığıyla ilgili olarak şu yorumu yapıyor:

İYİLEŞME GARANTİSİ YOK

“Delgado"nun yaşadığı rahatsızlık insan anatomisine göre değişiklik gösteriyor. Herkes de aynı şekilde görülmüyor. Bu rahatsızlığın ameliyatla %100 geçme garantisi de yok. Hatta dünyada bu rahatsızlığının ameliyatla geçmesiyle ilgili bir oran da bulunmuyor. Ancak daha önceki ameliyatlar sonrası görüldü ki kişinin uzun süre dinlenmesi, bu rahatsızlığın iyileşmesinde büyük ölçüde katkı sağlıyor.”

DİKKATLİ YÜKLEME ŞART

UZMANLARA göre Delgado"nun tam olarak iyileşmesi için Beşiktaş Sağlık Kurulu"nun öngördüğü 3 aylık süre yeterli değil. Arjantinli yıldızın en az 6 ay süreyle istirahat etmesi ve fizyoterapistler tarafından tedavi edilmesi şart. Ardından da eski gücüne kavuşabilmesi için birkaç ay boyunca kondisyonerler eşliğinde yükleme yapılması gerekli. Çok dikkat edilmesi gereken bu dönemde oyuncuya fazla yüklenilmesi de futbolcunun tekrar eski rahatsızlığının nüksetmesine neden olabilir.

DONMAYA RAZI OLDU

ÖTE yandan tedavi için İspanya"da bulunan Arjantinli yıldız, uzun süredir Beşiktaş yönetiminin kendisine yaptığı sözleşmeyi dondurma teklifini kabul etmiyordu. Ancak yıldız futbolcu, sağlık sorununun bir türlü geçmemesi nedeniyle Beşiktaş"ı da zor durumda bırakmamak için mukavelesinin dondurulmasına razı oldu ve siyah-beyazlı yöneticilerden gelecek haberi beklemeye başladı.