ŞANLIURFA'da, "Uluslarası Halil İbrahim Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında konser veren sanatçı Sezen Aksu, Türkçe şarkıların yanı sıra Kürtçe bir parça okuyunca, izleyicilerden bazıları "Biji Sezen" (Yaşasın Sezen) şeklinde slogan attı. Üç semavi dinin buluşması olarak düzenlenen etkinlikte sahnede dansöz oynatılması üzerine, bazı izleyiciler tepki göstererek konser alanını terk etti.


Şanlıurfa Valiliği"nin evsahipliğinde bu yıl 3"üncüsü gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Sezen Aksu, 11 Nisan Stadyumu"nda konser verdi. Yoğun ilgi gören konserde zaman zaman izdiham ve tartışma yaşanırken, seyircilerden bazıları konserin geç başlamasını yuhalayarak protesto etti. Gecikmeli olarak derin dekolteli elbiseyle sahneye çıkan Sezen Aksu, söylediği birbirinden güzel şarkılarla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

DANSÖZ KRİZİ
Konserine "Gülümse" adlı parçasıyla başlayan Aksu, Türkçe, Kürtçe ve Hintçe şarkılar seslendirdi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı konserde Sezen Aksu, "dansöz" şarkısını söylerken, bir dansöz sahneye çıkıp oynamaya başladı. Üç semavi dinin buluşması olarak düzenlenen etkinlikte, dansöz oynatılmasına tepki gösteren bazı seyirciler, konser alanını terk etti.

Yaklaşık 3 saat sahnede kalan Aksu, göbek şovuyla da hayranlarını büyüledi. Yaptığı esprilerle ortalığı kırıp geçiren sanatçı, hayranlarının isteği üzerine "La daye" adlı parçayı Kürtçe seslendirdi. Aksu hayranları, bu şarkı üzerine "Biji Sezen" şeklinde slogan attı. Uzun bir aradan sonra geldiği Şanlıurfa"da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Aksu, “Yüce Rabbim başta ülkemize ve tüm dünyaya Halil İbrahim bereketi versin” diye konuştu. - kelebek