Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Sekreteri olarak görev yapan Sibel A., 2009 yılında girdiği ÖSS ve özel yetenek sınavı ile Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü kazandı. 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde fakülteye kaydını yaptıran Sibel A., ders saatleri ile iş saatleri aynı zaman dilimine geldiği için fakülte yönetiminden görev değişikliği talep etti.

Ancak İİBF yönetimi Sibel A."nın talebini gerçekleştirmedi. Fakülte yönetiminin izni olmamasına rağmen mesai saatleri ile aynı zaman dilimine denk gelen derslerine gitmeye başlayan Sibel A. hakkında bir soruşturma açıldı. Hakkında açılan bu soruşturmada Sibel A."ya, özürsüz ve izinsiz olarak görev mahallini terk ettiği gerekçesiyle uyarı cezası verildi.

Çözümü fakülte yönetiminde bulamayan Sibel A., Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe"ye başvurdu. Rektör Prof. Dr. Kurtcephe ise, Sibel A."nın okuluna da devam edebilmesi için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nin Acil Servis Bölümü"ne görevlendirmesini gerçekleştirdi.

Görevlendirmesi yapıldıktan sonra ise Sibel A., İİBF"den ilişiğini kesti.

Bu sırada fakültedeki çalışma arkadayları ile de vedalaşan Sibel A."nın, dekanlık ve fakülte sekreterinin kapısının önüne kına döktüğü iddia edildi. İBBF Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy ve Fakülte Sekreteri Mahmut Balcı"nın makam odalarının önüne kına dökerek, “Birileri bu kınayı hak etti” şeklinde dediği iddiasıyla Sibel A. hakkında, İBBF Dekanlığı"nın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. -hürriyet