Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler
 
Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Deivid de Souza, Brezilya'da özel bir röportaj verdi. Oldukça geniş ve her konudan olan röportajda Fenerbahçe'ye de geniş yer verildi. Sarı-lacivertli kulübün hem kariyeri hem de hayatı için çok özel bir yerde olduğundan bahseden Deivid, UOL Esporte'ye anlattı.
 
Türkiye'ye ziyareti sırasında hep özel duygular yaşadığından bahseden eski Fenerbahçeli futbolcu, "Flamengo antrenörlerinden Gabriel Skinner'la bir keresinde Türkiye'ye gittik. İnsanlar beni gördüğü zaman, ‘Seni seviyoruz. Chelsea'ye attığın golü unutamıyoruz' diyorlardı. Nereye gitsek insanlar sevgi gösteriyordu. Sonra da Gabriel bana dönüp dedi ki, "Deivid sen niye Türkiye'de yaşamıyorsun. İnsanlar seni ve attığın golleri unutamıyor." Artık bu yaşıma gelip, geçmişme baktığımda, gerçekten de harika işler yaptığımı, anılarımın olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Fenerbahçe tarihine adını yazdırdığı için gurur duyduğunu aktaran Deivid, "Gerçekten örnek alınan insanlardan biri haline geldim. Didi, Zico, Parreira ve Lazaroni gibi önemli teknik adamların çalıştığı bir kulüp Fenerbahçe. Daha sonra ben de dahil Alex, Roberto Carlos, Edu, Aurelio, Washington ve Simao gibi isimler vardı. Lugano ve Maldonado da oynadı, bence onlar da Brezilyalı " diye konuştu. 
 
 
Deivid, Fenerbahçe ile iletişimin kesilmediğini ve halen devam ettiğinin altını çizip, "Daha önce de sonra da birçok kez görüşmeler yaptık. Birlikte çalıştık, bazı oyuncuların transferi konusunda çalıştık, görüştük. Brezilya'da Bazı oyuncuların izlenmesi noktasında birlikte çalıştık, çalışıyoruz. Hatta Sao Paulo'da yeni bir görüşme yaptık ve bir plan belirledik. Fenerbahçe'de oynamaktan dolayı çok mutluyum. Şimdi de Brezilya'da onlar için araştırma yapmak çok mutlu ediyor" yorumunu yaptı.