Türk sevgilisinden dayak yiyen Özbek Gülbahar, kapatıldığı eve yapılan baskınla kurtarıldı. Genç kızın, dayağın izlerini gizlemek için tehdit altında yüzüne makyaj yaptığı ortaya çıktı.

Özbekistan'dan annesi Gülçehre Aşirova ile çalışmak için Türkiye'ye gelen 28 yaşındaki Gülbahar Havmattove, 21 Ocak'ta ortadan kayboldu. Kızından haber alamayan anne, polise başvurdu. Gülçehre Aşirova, endişeyle beklerken kızından telefonla mesaj geldi.

Gülbahar Havmattove annesine “Fahrettin beni kaçırdı, demir çubukla dövdü. Beni öldürecek, anne ne olur beni kurtar” diye mesaj attı. Bunun üzerine anne Müge Anlı'nın programına başvurdu. Anlı'nın çağrısı üzerine Fahrettin K. telefonla görüntülü olarak canlı yayına bağlandı. Gülbahar ile evleneceğini söyleyen Fahrettin K. “Annesi bizi ayırmak istiyor. Gülbahar'ı dövmedim. Başkası yapmış. Zaten gözünde morluk yok” dedi. Telefon görüntüsünde genç kız “Kocam beni dövmedi. Biz evleneceğiz” dedi. Ancak genç kızın korktuğu her halinden belli oluyordu. Yayını ihbar kabul eden Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıddık İlgar'ın talimatıyla polis harekete geçti. Genç kızın kapatıldığı eve baskın yapan polis, Gülbahar Havmattove'yi kurtardı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen genç kızın, demir çubukla dövüldüğü, gözlerindeki morlukların makyajla kapatıldığı ortaya çıktı. Polis, kayıplara karışan Fahrettin K.'nın peşine düşerken, kaçak olarak çalıştıkları belirlenen Özbek anne ile kızın sınırdışı edileceği öğrenildi.

Sabıkalı çıktı

Gülbahar ile evlenme vaadiyle 8 aydır birlikte olduğu öne sürülen Fahrettin K. kayıplara karıştı. Şüphelinin çeşitli suçlardan sabıkasının olduğu öğrenildi.