"Satmak istesem dalyan gibi 2 kızım var onları satardım"

ÇORUM'da, kaçırdıkları 12 yaşındaki P.T.'yi erkeklere pazarlayan ve kızla cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen 16 tutuklu sanık ile hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan aranan bir sanığın yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada yaptığı savunmasında küçük kızı pazarladığı iddialarını kabuletemen sanık Cemal Y.'nin “Satmak istesem iki tane dalyan gibi kızım var onları satardım” sözleri şaşkınlık yarattı. Mahkeme heyeti, sanıklarla P.T.'nin mahkemede yüzleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Doktor raporunda beden ve ruh sağlığı bozulduğu belirtilen P.T., başka kentteki yurtta devlet koruması altında tutuluyor.
Olay, geçen yılın Kasım ayında meydana geldi. 33 yaşındaki Ali Yolcu ve Mustafa Yücel, P.T.'yi İzmir'den getirerek Çorum'un Osmancık İlçesi'nde çok sayıda erkeğe para karşılığı pazarladığı iddiasıyla takibe alındı. Jandarma tarafından takibe alınan Ali Yolcu, 35 CMH 36 plakalı otomobille kaçarken, Çorum- Osmancık karayolunda kaza yaptı. Kaza sonrası otomobilin içinde bulunan P.T. ile Mustafa Yücel yakalandı. Ali Yolcu ise ortadan kayboldu. İfadesinde çok sayıda erkekle para karşılığı birlikte olduğunu anlatan P.T.'nin şikayetçi olması üzerine Mustafa Yücel sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine P.T. ile para karşılığı ilişkiye girdikleri öne sürülen İbrahim B. (45), Nasip B. (21), Kadir E. (45), Mustafa S. (37), Mesut D. (37), Ahmet Ş. Y. (47), Mustafa Ç. (42), Mustafa K. (64), Faruk Ş. (35), Özkan D. (30), Nurettin B. (63), Murat O. (32), Cemal Y. (37), Nuri Y. (22) ve Özkan A. yakalanarak çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YÜZLEŞTİRME KARARI
Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmaya, ilk celsede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mustafa K. ve Murat O. ile diğer tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. 239 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan Mustafa Yücel, mahkemede soruşturmayı yürüten polis ve jandarmalar tarafından dövüldüğünü ileri sürdü. Yücel, mağdur P.T.'ye zorla fuhuş yaptırmadığını söyleyerek, “Ben onu erkeklere sattım. Ama zorla satmadım” diye konuştu.
Mahkemede ifade veren tutuklu sanık Cemal Y.'nin sözleri ise herkesi şoke etti. Cemal Y., “Mustafa Yücel bir gün kızla birlikte benim evime geldi. Ben onun kız mı erkek mi olduğunu bile anlayamadım. "Kim bu erkek?" dedim. Mustafa Yücel bana "Bu erkek değil kız" diyerek cevap verdi. Benim evimde kızı banyo yaptırmak istedi. İzin vermedim. Ben bu kızı hiç kimseye satmadım. Zaten böyle bir iş yapmak istesem iki tane dalyan gibi kızım var onları satardım” dedi.
Nuri Y. ile Özkan D. ise mahkemede P.T. ile ilişkiye girmek için Cemal Y.'e 50'şer TL verdiklerini söyledi. Mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini kabul etmeyerek, küçük kızla sanıkların gelecek duruşmada yüzleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Mustafa Yücel dışındaki diğer sanıklar hakkında ise 8 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.
Bu arada olay sonrası alınan doktor raporunda beden ve ruh sağlığı bozulduğu şeklinde rapor verilen P.T., yeri açıklanmayan başka bir kentte yurda yerleştirilip devlet koruması altına alındığı belirtildi. Halen bulunamayan Ali Yolcu'nun ise arandığı kaydedildi.

SANIK Mustafa Yücel hakkında iddianameye göre talep edilen ve toplam 239 yılı bulan cezalar şöyle:
1) 12 yaşındaki kıza tehditle alkol içirip uyuşturucu kullandırarak beş kez ilişkiye girme suçundan 15 yıl
2) Genç kızı tehditle kimliği tespit edilemeyen 10 kişiye pazarladığı ve sanıkların cinsel ilişkiye girdikleri cinsel istismar suçunun zincirleme şekilde aslen iştirak suçundan 15 yıl
3) Genç kızı tehditle dosyada şüpheli olan 12 kişiye pazarlayarak şahısların cinsel ilişkiye girmelerini sağladığı onların cinsel istismar suçuna iştirak suçundan kızla ilişkiye giren her bir kişi için 15 yıl olmak üzere 12 kişi için 180 yıl.
4) Genç kızı tehditle ve birden fazla kişi ile cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma suçundan 5 yıl
5) Genç kızı tehditle M.K. isimli kişiye pazarladığı, şahsın genç kızı öpüp okşaması nedeniyle işlediği cinsel istismar suçundan 15 yıl
6) Cinsel tacizde bulunan Halim Ç." ın eylemine iştirak suçundan 3 ay
7) Derya D. "e ait gerçek nüfus cüzdanına P.T."nin fotoğrafını yapıştırmak suçlundan 2 yıl
8) Kullanmak için uyuşturucu kabul etmek ve bulundurmak suçundan 1 yıl
9) 12 yaşındaki kızı tehditle fuhuş yaptırmak suçundan 6 yıl olmak üzere toplam 239 yıl 3 ay hapis cezası.

MİLLİYET