Sezonu 25 Haziran"da Florya"da açtı Galatasaray. O gün tesislerde gözler Lincoln"ü arıyordu. Açılıştan birkaç gün sonra Sambacı"nın kendisi yerine, ülkesinde çektirdiği klip görüntüleri geldi Florya"ya. Kampa 1 hafta gecikmeli katılan Brezilyalı yıldıza 104 bin Euro para cezası verildi; geride bıraktığı sezon beklenenden çok uzak kalırken, yeni sezondan beklentileri de minimuma indirdi. Korkulan başa geldi, Lincoln sezona çok kötü başladı.

Kayserispor maçında yedek kulübesine mahkum olan Lincoln, bu karşılaşmadan sonra gözle görülür bir şekilde yükselişe geçti. Bir anda takımın en faydalı ismi konumuna yükselen 30 yaşındaki futbolcu, devre arası tatilinden de birkaç gün geç döndü, ancak bu kez dönüş tarihinden herkesin haberi vardı. Doğrudan Antalya yolunu tutan Sambacı, yanında fizyoterapisti Elliot Junior"u da getirdi; Schalke"den beri birlikte çalışan ikili, dün de beraberdi.

"BEN DEMEMİŞ MİYDİM!"

Lincoln transfer edilirken, Schalke"nin başkanlık koltuğunda oturan, bugünün ise Schalke Onursal Başkanı olan Gerhard Rehberg, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün"ün kızının düğünü için İstanbul"a geldi. Gündemde de tabii ki Lincoln konusu vardı. Alman futbol adamı, “Lincoln"ün iyi oynaması için pohpohlanması gerektiğini söylemiştim. Biz de Schalke"de üzerine çok şey katmışız” ifadesini kullandı. Rehberg, Fenerbahçe"nin transfer listesinde olduğu bilinen Werder Bremen"in yıldızı Diego"nun ise İspanya"da bir takıma gideceğini öne sürdü.