Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 2009 Mart"ta yapılacak yerel seçimlerin hazırlıklarının büyük bir hızla devam ettiğini açıkladı. Parti olarak adayların belirlenmesi konusunda titiz davrandıklarını açıklayan Uzunırmak, adayların belirlenmesi işlemlerini tamamen ilçe ve belde yöneticilerinin inisiyatifinde olacağını belirtti.
Devam eden seçim hazırlıklarını değerlendiren MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP parti teşkilatları olarak seçim sürecinde önemli bir karara vardıklarını söyledi. Hiçbir ilçe ve belde örgütünün aday belirleme sürecine müdahale etmeyeceklerini açıklayan Uzunırmak, “Gerek belediye başkanlığı gerek belediye ve il genel meclisi üyeliği adaylığı için yapılacak müracaatları partimizin yerel yöneticileri değerlendirip kendi adaylarını kendileri belirleyecekler. Bizim bu konuda müdahil olmak gibi bir niyetimiz yok. Partimizin teşkilatlarına olan güveni tam ve MHP"nin vizyonunda ve misyonuna yakışır isimleri ortaya çıkaracaklarını biliyoruz. Bu kapsamda teşkilatlarımızın belirleyeceği adaylara tam destek vereceğiz” dedi.
Son dönemde çeşitli siyasi partiler arasında transferler olduğuna dikkat çeken Uzunırmak, seçimler yaklaşırken halen görevle olan bazı belediye başkanlarının da parti değiştirdiğine işaret etti. Yaşanan süreçte değişik partilerden MHP"ye katılarak aday olmak isteyen isimleri olabileceğinin altını çizen Uzunırmak, “Bu isimleri aday olacakları bölgedeki konumlarına göre değerlendirebiliriz. Her kim olursa olsun eğer bulunduğu yörede bir şaibeye karışmamış, sicili temiz, halk arasında sevilen bir isimse ve MHP"ye yakışan bir tutum içindeyse transferlere kapımız açık” dedi.