Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş, Doğan Yayın Holding A.Ş. (DYH) hisse senetlerinin Axel'e devrine ilişkin ek açıklama yaptı. Doğan Şirketler Grubu, mutabakata varılması halinde hisse senedi devri gerçekleştirileceğini ve devir bedelinin mutabakatta yer alan esaslar çerçevesinde 31 Mart 2016 tarihinde belirlenerek ödeneceğini belirterek, bu tarihe kadar hisse devir bedeli ile ilgili olarak Axel tarafından herhangi bir ödeme yapılmasının öngörülmediğini bildirdi. Holding tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapıldı.

HERŞEY SÜRECE BAĞLI

Açıklamada “Hisse senetlerinin satışına ilişkin sürecin DYH bünyesinde Vergi ve RTÜK mevzuatı kapsamında devam eden süreçlerin olumlu bir şekilde sonuçlanmasına bağlı olacağı belirtilmiştir. Sürecin bu aşamaya gelmesi durumunda hisse senedi devri gerçekleştirilecek ve devir bedeli mutabakatta yer alan esaslar çerçevesinde 31 Mart 2016 tarihinde belirlenerek ödenecektir. Bu tarihe kadar hisse devir bedeli ile ilgili olarak şirketimize Axel tarafından herhangi bir ödeme yapılması öngörülmemektedir. Bu doğrultuda, benzer ortaklıklarda olduğu üzere, DYH Yönetim Kurulu'nun tarafların ortak iradelerini yansıtacak şekilde beşi Doğan Grubu, Axel'in DYH deki hisse oranının öngörülen seviyede kalması koşuluyla üçü Axel tarafından önerilmek üzere, toplam on üyeden oluşturulması ve karar nisabının sekiz olması öngörülmüştür” denildi.

Uzlaşmada buluştular

Maliye Bakanlığı ile Doğan Yayın Holding yetkilileri, gruba kesilen 4 milyar 823 milyon 825 bin 987 liralık vergi cezası için Merkezi Uzlaşma'da bir araya geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nda toplanan Merkezi Uzlaşma'da Maliye Bakanlığı'nı Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci ile 1 Başkan Yardımcısı ve 1 Daire Başkanı temsil ediyor. Doğan Grubu ise görüşmeye Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili İmre Barmanbek ile Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Yalçındağ'ın da yer aldığı bir heyetle katılıyor./yeni şafak