Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Milletin seçtiği herkese saygı duyarım ama dağdaki eşkiyanın elbisesi ile fotoğraf çektiren kişilerle aynı çatıyı paylaşmak istemiyorum'' dedi.

Parti çalışmaları kapsamında Ordu'ya gelen Yazıcıoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini belirten Yazıcıoğlu, işsizlik ve yoksulluğun unutulduğunu, sadece terör olaylarının konuşulduğunu söyledi.

''Her gün şehit haberleri alıyoruz, her gün anaların yürekleri yanıyor'' diyen Yazıcıoğlu, ''Şehit eşleri, eşlerini selamlayarak uğurluyor. Türkiye'de acılar her geçen gün yükseliyor. Ama garip bir durum var. Son yıllarda olanlara sokaktaki vatandaş bir anlam veremiyor'' diye konuştu.

Terör örgütü ile düzenli orduyla değil, özel timlerle mücadele edilebileceğini savunan Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin sineklerle mücadele değil, bataklığı kurutması gerekiyor. İyi istihbaratlar sayesinde terör örgütü PKK'nın sahadaki elebaşı nerede yaşıyorsa gidip almamız gerekiyor. PKK'nın kolunu bacağını kırmak gerekiyor'' dedi.

DTP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusundaki tartışmalara da değinen Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''DTP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldırırsak, dağa giderler, deniyor. Defolsun, gitsinler. Ben milletin seçtiği herkese saygı duyarım, ama dağdaki eşkıyanın elbisesi ile fotoğraf çektiren kişilerle aynı çatıyı paylaşmak istemiyorum. Yıllardır dokunulmazlıklar sınırlandırılamıyor. Buna anlam veremiyoruz. Dağda silahlarla poz vermek hangi ülkede serbesttir? Bu çelişkiyi Türkiye kaldıramaz.''

AA