Aydın"ın merkezdeki kenar mahallelerde yaşayan kadınlar, 'Devlet, Anneler Günü dolayısıyla annelere 550 TL para veriyor' dedikodusunun yayılmasıyla birlikte bankaya akın etti.
Son günlerde Türkiye"nin değişik bir çok kentinde olduğu gibi Aydın"da da, halk arasında kısa sürede yayılan bir dedikodu yılda bir gün "Anneler Gününü" kutlayan kadınların heyecanlanmasına neden oldu. 'Devlet, Anneler Günü dolayısıyla annelere 550 TL para veriyor' şeklindeki dedikoduyu duyan kadınlar, haberi çevresindekilere söylemeye başlayınca; bu yalana dedikoduyu ortaya atanlar bile inandı. Para dağıtıldığını duyan genç yaşlı bir çok kadın, İstasyon Meydanı"nda bulunan Ziraat Bankası Aydın Şubesi"ne akın etti.
Yaşlıların yanı sıra; kundaktaki çocuklarını bile alıp gelen kadınlar, banka şubesi önünde toplanmaya başladı. Banka görevlilerinin bile anmakta güçlük çektiği olayda, gerçek bir süre sonra anlaşıldı. Olayın gerçek dışı olduğunu bayanlara anlatmaya çalışan görevliler, sırada bekleyen kadınları ikna etmekte güçlük çekti. Bankanın girişinde bekleyen güvenlik görevlerinin uzun süre her hangi bir ödeme yapılmadığı yönünde açıklamalarda bulunmasının ardından kadınlar bankanın önünden ayrıldı.
Bu arada; ortaya atılan ve gerçeklik payı olmayan dedidoku nedeniyle bankada son birkaç gündür aşırı yoğunluk yaşanmaya başladığını ve bu yüzden işlerde aksamaların olduğunu ifade eden banka görevlileri, günde yaklaşık 300-350 civarında kadının banka şubesine gelerek kendilerinden ödeme yapılıp yapılmadığı yönünde bilgi aldığını belirtti.