Şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştiren 10 bin Türk genci de, 57. Alay Şehitliği’ndeki törenlere katıldı.
 
Geceyi kampta geçiren yaklaşık 10 bin genç, 4.5 kilometrelik “Ata’nın Yolunda 57.?Alay Yürüyüşü”nün ardından şehitliğe ulaştı.
 
ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARININ 96. YILI
 
Çanakkale Kara Savaşlarının 96. yıl dönümü dolayısıyla Gelibolu’da törenler düzenlendi. Dünyanın diğer ucundan Gelibolu’ya akın eden 8 bin civarında Avustralyalı ve Yeni Zelandalı, Arıburnu önündeki Anzak Koyu’nda düzenlenen töreni, uyku tulumları içerisinde bekledi. Soğuk havadaki bu bekleyiş sırasında dev ekranlarda Çanakkale Savaşı’na ilişkin belgesel ve röportajlar gösterildi. Askerlerin çıkarma gemilerinden soğuk sulara atladığı saat 05.30’da düzenlenen törende konuşan Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdon, Anzakların çok kararlı ve cesur bir düşmanla karşılaştığını belirterek “Bu kanlı ve kazanılamaz savaş bizim kim olduğumuzu anlamamızda, milli kimliğimizi oluşturmamızda belirleyici olmuştur” dedi.
 
Etkinlikler çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Ulusal Öğrenci Konseyi işbirliğince “Ata’nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü” düzenlendi. Türk bayraklarıyla önce 57. Alay Şehitliği’ne gelen gençler daha sonra da Conkbayırı’nda düzenlenen törenlere katıldı. Duygusal anların yaşandığı törenlerde bazı öğrencilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
 
iha