Koç topluluğu, 'ülkem için' projesi kapsamında düzenlediği kan bağışı kampanyasının sonuçlarını açıkladı. Topluluk çalışanları, 4 ayda 21 bin 215 ünite kan bağışladı. Mustafa Koç, tüm Türkiye'yi düzenli kan bağışına davet etti Yaklaşık 4 ay önce 'Ülkem İçin' projesinin 2010 yılı uygulaması çerçevesinde Türk Kızılayı işbirliğinde Koç topluluğu çalışanları ve bayilerinin desteğiyle başlatılan 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyasında gelinen nokta ve alınan sonuçlar Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustava V. Koç ve Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali tarafından açıklandı.

Koç, 'Topluluk olarak ülkemizin sosyal kalkınması için önemli gördüğümüz tüm alanlarda elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz. Kampanya ile 4 ayda çalışanlarımız ve bayilerimiz 21 bin 215 ünite kan bağışladı. Önemli olan düzenli bağışçı sayısının kalıcı olması' dedi.

Bu ambulansı Vehbi Koç tasarlamıştı KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kan bağışının ardından Vehbi Koç'un Kızılay yönetiminde olduğu dönemlerde modelini çizdiği 1938 model Ford ambulansa bindi. O yıllarda hastalar, at arabalarıyla taşınıyordu. Vehbi Koç, Türk Kızılayı'nın at arabasından tekerlekli motorlu ambulansa geçişi için projeler çizip hediye etti.