Atatürk"ün "dayı" diye hitap ettiği 56 yaşındaki Bayraktutan"a 50 saniyelik rolü için reklam firması 500 lira ücret ödemişti.

Erzincankapı Caddesi'nde bir kahvede otururken reklamcılarla tanışan SSK emeklisi Sebahattin Bayraktutan, temsili olarak Atatürk"ün 1924 Pasinler depremi sırasında Erzurum"a gelişinde konuştuğu depremzede rolünü başarılı bir şekilde canlandırdı. Anadolu Sigorta"nın 85"inci kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan reklamın yayına girmesiyle Bayraktutan, bir anda Türkiye"nin tanıdığı reklam yıldızı oldu. Büyük ilgi gören Atatürk"ün konuşma sırasında "dayı" diye hitap ettiği Sebahattin Bayraktutan ile olan diyaloğu söyle:

"- Geçmiş olsun.

- Sağolasın paşam.

- Kaybın büyük mü dayı?

- Memleketimiz sağolsun.

- Kimin kimsen yok mu?

- Evlatlarımı harpte şehit vermişem.

- Ah be dayı. Devlet sana yardıma geldi. Ne istersin devletinden?

- Birşey istemirem paşam. Biz yedi düvelinen harp etmişiz. Koca memleketi yeniden kurmuşuk. O bize yetir.”

Reklamcılarla para konusunda bir pazarlık yapmadığını anlatan 5 torun sahibi Bayraktutan, verilen 500 liranın çok önemli olmadığını vurguladı. Aldığı ücretin haberlerde yer alması üzerine reklam şirketinden bir yetkilinin geçen hafta aradığını anlatan Sebahattin Bayraktutan, “Firma, hesap numaramı istedi. Bankadaki hesabıma 2 bin 990 lira göndermişler. Firma, yapılacak reklam filmi tekliflerini kabul etmemi yeni filmler çekeceklerini söylediler. Ben de teşekkür ettim. Aldığım parayı nişanlı olan kızım Nurgül"ün (21) ceyizine harcadım” diye konuştu.

DHA