Bilindiği üzere 2007 yılında Aydın Merkez Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu ve İnönü İlköğretim Okulu"nda yapılan dayanıklılık testinde her iki okul da "depreme dayanıksız" olduğu gerekçesi ile boşaltılmıştı. Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu öğrencileri Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu"na, İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri de Efeler İlköğretim Okulu"na yönlendirilerek her iki okulda da ikili eğitime başlanmıştı. Aydın Bayındırlık Müdürlüğü"nün raporu doğrultusunda yıkılarak yeniden yapılmasına karar verilen her iki okulun Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi kaynakları ile yeniden yapılacağı bildirilmişti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Beytullah Eser, yıkım işlemine başlanan okulun önümüzdeki yıl tamamlanacağını açıklayarak, “İnönü İlköğretim Okulu 18 derslik 210 gün sonra, Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu ise 24 derslik ile 250 gün sonra bize teslim edilecek. Bu süre 27 Ekim tarihinde başladı. Eğer belirlenen süre içerisinde teslimiyet olmazsa günlük ceza uygulanır. Daha önce yaşanan sıkıntı ve sorunları biliyoruz. İnönü İlköğretim Okulu ve Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu yeni ve kaliteli şekilde Aydınlılarla buluşacak. Sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime başlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biraz kararın geç çıkması ve birazda bütçe ile ilgili sorunların olması dolayısıyla gecikme yaşandı. Mahalle halkından o gecikmeden dolayı özür diliyoruz. O mahallerde yaşayan vatandaşlarımıza buradan müjdeyi veriyoruz” dedi.
Okulun bulunduğu arsa içerisinde değişik yapılanmaların olacağını kaydeden Eser, “Basket sahası, spor salonu gibi okulların bulunduğu alan içerisinde değişik yapılanmalar söz konusu olabilir. Güzel bir şekilde çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek. Aydın halkına güzel ve kaliteli bir okul kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.
Aydın"da okul yapılandırma çalışmalarının da sürdüğünün de altını çizen Eser, Aydın"da 60 adet okulun yapılandırıldığını ve önümüzdeki günlerde bu işlemlerin yoğun bir şekilde süreceğini belirtti.