Kocaeli"nin Körfez ilçesinde önceki gece evinin önünde yürürken, kendisine kimlik soran polisler tarafından araya alınıp tekme tokat dövüldüğü öne sürülen nakliyatçı Yılmaz Kuşçu (41) komaya girdi. Yakınları araç plakalarını da aldıkları polisler hakkında şikâyetçi olmaya hazırlanırken, Nurcan Kuşçu, eşini en az 10 polisin ortaya alarak tekme tokat dövdüğünü iddia etti.

Esentepe Mahallesi Çayırbaşı Sokak"ta oturan ve bir süre önce ayağını kırdığı için evinin bulunduğu yol üzerinde yürüyüşe çıkan iki çocuk babası Kuşçu, önceki gece yürüyüş yaparken polis ekiplerince kimlik kontrolü yapılmak istendi. İddiaya göre evinin önünde olduğunu ve yanında kimliğinin bulunmadığını söyleyen Kuşçu"ya polisler, “Niye kimlik taşımıyorsun” diyerek hakaret etti.
Bu yüzden çıkan tartışmanın ardından yaklaşık 10 polis, iddiaya göre Kuşçu"yu aralarına alarak tekme tokat dövdü. Kuşçu, yakınları ve semt sakinlerince Derince Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Göğüs Cerrahi Servisi"nde tedaviye alınan ve travma geçirdiği anlaşılan Kuşçu"nun şuurunun yerinde olmadığı belirtildi.

Polis araçlarının plakalarını aldı
Olayı gören Nurcan Kuşçu, evinin önündeki bağırma sesleri üzerine dışarıya çıktığını ve eşinin polislerce darp edildiğini gördüğünü söyledi. Po-lislerin eşine tekme tokat ve copla vurduklarını iddia eden Kuşçu, “Evimizin önünde kimliği olmadığı gerekçesiyle eşim polisler tarafından dövüldü. Olayın ardından polisler resmi otolarla olay yerinden ayrıldı. Eşimi döven polisler hakkında şikâyette bulunacağım” dedi./milliyet