Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, geçtiğimiz yıl kocası tarafından öldürülen Selma Civelek davasına müdahil olmaya karar verdi.

Bakan Fatma Şahin, “Gerekirse bir davaya da girerim” dedi.

Star gazetesine konuşan Fatma Şahin, şunları söyledi:

“N.Ç olayında gördüğümüz gibi kamu vicdanını rahatsız eden ve mağdurun aleyhine sonuçlar çıkmadan önce ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmak istiyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası davalarda, iyi hukukçulardan yardım alarak süreci yöneteceğiz. Zaten bu şiddet olmasın diye de aile bireylerini şiddetten koruyacak bir yasal alt yapıyı güçlendiriyoruz.

İlk bakan olduğumda Hatay’da bir olay olmuştu, birebir takip ettim. En azından toplumun takip ettiği davalara katılacağız. Şu anda Siirt’teki ilköğretim okulu öğrencisi 4 kıza yönelik tecavüz davasını takip ediyoruz. Gerekirse bir davaya da giderim.

Kadın cinayetleri işleyenler görecek ki kadına değil bakanlığa el kaldırmış oldular. Bu şiddeti uygulamayı sürdürenler de mağdur ile değil devletle mücadele ettiğini görünce bunu yapamaz olacak. Bu işi yapanın yaptığının yanına kar kalmayacağını görmeye başlaması en büyük yaptırım.”