Valiliğin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 4 Aralık 2009 tarihinde saat 14.45 sıralarında, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma olayı meydana geldiği anımsatıldı.

Zeki Gürsoy'un (43) 16 Kasım 2009'da Ulusoy firmasında şehirler arası çalışan 61 S 0528 plakalı otobüsünde yakıt ihtiyacının karşılanması amacıyla bıraktığı kredi kartından karşılığı olmayan para çekildiğini tespit ederek Trabzon Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine müracaatta bulunduğu belirtilen açıklamada, banka kameralarının incelenmesi sonucu, kredi kartından para çeken kişinin aynı otobüste muavin olarak çalışan Hakan Çiçek (24) olduğunun öğrenildiği ifade edildi.

Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerinin cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda, kredi kartı dolandırıcılığıyla ilgili olarak tahkikat evrakı hazırlayarak adli işlem başlattığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi: ''Bu olayla bağlantılı olarak 61 S 0528 plakalı otobüsünün seferden Trabzon Terminali'ne gelmesini bekleyen Zeki Gürsoy'un, otobüsü servis sonrasında temizleyen Hakan Çiçek'in yanına giderek para cüzdanını banka ekstrelerini incelemek için isteyip içinden 120 TL'yi aldığı, Çiçek'e şirket çalışanlarıyla ilgili lazım olan belgeler olduğunu söyleyerek boş senet imzalattırıp ellerini arkadan iple bağlayıp terminaldeki otobüs parkından itibaren Ulusoy yazıhanesine kadar küfür, hakaret ve darbederek, çekerek götürdüğü, burada teşhir ettiği anlaşılmıştır.'' Gürsoy'un bu olayı, Çiçek'in ifadesinden de anlaşılacağı üzere, polislerden önce gazeteci arkadaşını arayıp planladığı belirtilen açıklamada, suçüstü yakalanan Gürsoy hakkında nöbetçi cumhuriyet savcısına bilgi verilerek ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma'' suçlarından tahkikat yapıldığı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: ''Bugünkü internet, ulusal ve yerel basında, 'Polis bakmakla yetindi, vatandaş müdahale etti' haberiyle ilgili olarak, gazetede görünen polis memurlarının olayı anladıkları anda müdahale ettikleri ve elleri arkadan iple bağlı olan Çiçek ile Gürsoy'u polis noktasına getirerek Çiçek'in ellerini çözdüğü, polis noktasına takviye ekip çağırdığı anlaşılmıştır. Çiçek'i iple çeken Gürsoy, ifadesinde, bu olayı polislerden önce arkadaşı olan gazeteciye haber malzemesi olarak verdiğini ve böyle bir haberi planladığını itiraf etmiştir.'' Trabzon'da, yolcu otobüsü sahibi Zeki Gürsoy'un, akaryakıt alınması için otobüse bıraktığı kredi kartından kendisinden habersiz para çektiği gerekçesiyle muavin Hakan Çiçek'i ellerini iple bağlayarak Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde teşhir ettiği yönünde bir gazetede haber yayımlanmıştı. Haberde, terminalde görevli polislerin olayı görmelerine rağmen Çiçek'i darbederek yürüten Gürsoy'a müdahalede bulunmadığı iddia edilmişti.

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Trabzon Cumhuriyet Savcılığı, otobüs sahibi olduğu belirtilen iş adamı Zeki G'nin (43), aracın yakıt ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için verdiği kredi kartından para çektiğini öne sürdüğü muavin Hakan Ç'yi (24), Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde dövüp ellerini iple bağlayarak bir süre alıkoyduktan sonra polise teslim ettiği, ancak olay yerindeki polislerin duruma müdahale etmediği iddiası üzerine harekete geçti.

Savcılık, bir gazetede yer alan haber ve fotoğrafları ihbar kabul ederek polislerin görevlerini ihmal edip etmediği belirlemek için soruşturma başlattı.

Savcılık yetkilileri, kişinin alıkonulmasının suç olduğunu ve polisin bu olaya müdahale etmesi gerektiğini, Hakan Ç'nin alıkonulmasına olay yerindeki polislerin müdahale edip etmediğinin araştırıldığını ifade etti. Soruşturmanın, olayda polislerin kusuru olup olmadığı yönünde yürütüldüğünü belirten yetkililer, kusurları varsa haklarında yasal işlem başlatılacağını kaydetti.

İŞ ADAMI, MUAVİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Bu arada, iş adamı Zeki G'nin, 19 Ekim 2009'da Trabzon Asayiş Şube Müdürlüğüne başvurarak, Değirmendere Mahallesi'ndeki bir bankaya ait ATM'den, şehirler arasında çalışan otobüsüne yakıt alması için verdiği kredi kartıyla izinsiz olarak 1955 TL çektiğini öne sürdüğü Hakan Ç'den şikayetçi olduğu belirtildi.

Bu olayın ardından polislerce yakalandığı ve Emniyette hakkındaki suçlamayı kabul ettiği bildirilen Hakan Ç'nin, daha sonra Savcılığın bilgisi dahilinde serbest bırakıldığı öğrenildi.

''120 LİRASINI ALIP BOŞ SENET İMZALATTI'' İDDİASI

İş adamı Zeki G'nin de muavin Hakan Ç'yi, serbest bırakılmasından sonra 4 Aralık 2009'da, Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki bir otobüste yakalayıp cüzdanındaki 120 lirasını aldıktan sonra ''şirket çalışanları için gerekli belge'' diyerek, boş senede imza attırdığı iddia edildi.

Hakan Ç'yi dövüp ellerini iple bağladıktan sonra bir süre otogardaki parktan itibaren yürüterek bir otobüs yazıhanesine götürdüğü öne sürülen Zeki G'nin de bu olayın ardından polislerce ''Hakan Ç'yi alıkoyduğu ve parasını gasbettiği'' iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Zeki G'nin de, savcılığın talimatıyla ifadesi alındıktan Emniyetten serbest bırakıldığı bildirildi./milliyet