Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimine bağlı askerlerin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi sonrasında bu bölgede faaliyet gösteren Kürt yapılanması PYD'nin Eş Başkanı Salih Muhammed Müslim, Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi'nde konuştu. Salih konuşmasında Türkiye'ye ılımlı mesajlar verdi.

NTV'nin haberine göre Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Suriye Kürtleri'nin öncü gücü olduğunu söyleyen Müslim, PKK ile hiçbir organik bağları bulunmadığını savundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu veya bir başka Türk yetkiliyle görüşmeye her zaman hazır olduklarını söyleyen Müslim, "Bizler hiçbir zaman Türk halkına karşı olmadık" dedi.

PYD Eş Başkanı Muhammed Müslim'e PKK'nın PYD'nin kontrolündeki yerleşim birimlerinden Türkiye'ye saldırmasının mümkün olup olmadığı da soruldu. Müslim bu soruya, "Bu konuda bizim görüşümüz nettir. Bizim taraftan Türkiye'ye ateş edilmez" şeklinde yanıt verdi.

'ESAD UZUN SÜRE DAYANABİLİR'
PYD Eş Başkanı Salih Muhammed Müslim Şam yönetimi için de, "Esad rejimi düşünülenden daha uzun süre dayanabilir. Yıkılırsa da bütün Suriye'yi beraberinde götürecektir" ifadelerini kullandı.