Kuşadası"na bağlı Davutlar beldesinde belediye tarafından yaptırılan Kapalı Pazar Yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı. 1 yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanarak hizmete açılan Davutlar Kapalı Pazar Yeri"nin açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, İller Bankası Bölge Müdürü Enver Tireli, Bilecik Gölpazarı Belediye Başkanı İsmail Uzmay ve Davutlar Festivali"ne katılan konuklar ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Ünlü sunucu Ayşe Egesoy"un da katıldığı açılış töreninde konuşan Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Davutlar'da yıllardan beri büyük bir pazar yeri sorunu bulunduğunu belirterek, bu sorunu en modern şekilde çözmek için bir yıl önce temelini attıkları kapalı pazar yeri projesini bugün tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi. Temeli atılan pazar yerini bir yıldan daha az bir sürede tamamladıklarına dikkati çeken Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, "Pazar yeri arsasını 300 bin YTL ödeyerek istimlak etmiştik. Toplam 16 bin 660 metrekare alanın 5 bin 500 metrekaresini kapalı olarak inşa ettik. Bu alan üzerinde 480 açık tezgah, 18 adet kapalı işyeri bulunuyor. Pazar yerinde ayrıca, pastane, cafe, dinleme yerleri, otopark ve duş bölümleri yer alıyor. Pazarın bir bölümü her gün açık olacak. Diğer bölüm ise sadece Pazar günleri açılacak. Pazar yeri içerisinde belirli bölgelerde hassas teraziler olacak. Böylece vatandaşlarımız aldıkları malları buralarda tartmak imkanına kavuşacak. Bunun yanında pazar yeri 24 saat süreyle kameralar ile denetlenecek. Kamera sisteminin de kısa sürede montajını tamamlayacağız" dedi.
Törende konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay ise Davutlar gibi bir turizm beldesine yakışan bir pazar yeri projesi geliştirildiğini belirterek, Davutlar Belediyesi"nin örnek çalışmalar yaptığını söyledi. Belediye Başkanı Tuncay Uysal"ın çalışmalarını öğen Vali Malay, " Hem kapalı, hem açık bölümleri bulunan ve 24 saat süreyle kamerayla denetlenen modern Pazar yerinin diğer beldelere de örnek olmasını diliyorum. Pazar yerinde hem çağdaş bir şekilde tüketiciye hizmet verilecek, hem de tüketici hakları en iyi şekilde korunacak" dedi.
Konuşmaların ardından Davutlar Kapalı Pazar Yerinin açılışı Aydın Valisi Mustafa Malay ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve diğer davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi.