Bir ihbarı değerlendiren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı ön inceleme sonucunda, imar komisyonu başkanlarıyla komisyonlarda görev alan 12 meclis üyesi ve Fen İşleri Müdürü M.U. hakkında soruşturma izni verdi.
Kaymakam Esen'in imzasını taşıyan kararda şöyle denildi: "Davutlar belde havzasının 6 yıldır her meclis toplantısında yapılan imar uygulamaları yüzünden talan edildiği, kamuya ait yeşil alanların ve otoparkların kaldırıldığı, yolların daraltıldığı, inşaat yoğunluğunun rüşvet karşılığı arttırıldığı iddiasıyla ilgili olarak plan veren, imar planı yapılması ve değişikliklerine ait esaslara dair yönetmeliğin ilgili maddelerine aykırı olarak yapılan değişikliklerde olumlu görüş veren ve imar komisyonu raporu hazırlayıp imzalayan komisyon başkanları H.Ç. ve C.K. ile komisyon üyeleri M.A.A., H.B., N.T., K.H., M.Y., A.Y., M.Ö., M.H., S.B. ve M.Y. hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi."
Fen İşleri Müdürü M.U. hakkında ise, "Sığınakların yönetmeliğe aykırı olarak yapıldığı ve İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddelerine uygun işlem yapılmadığı tespit edildiğinden Fen işleri Müdürü M.U. hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi." denildi.
Kuşadası Kaymakamlığı'nın ilgililere tebliğ ettiği 6 Şubat 2012 tarih ve 2012/06 sayılı kararında, Sevgi Plajı ıslah çalışmalarıyla Alevi Kültür Derneği'ne tahsis edilen arsayla ilgili şikayetlerde ise soruşturma izni verilmesine gerek olmadığı yer aldı.

MYNET