25 yaşındaki bilgisayar mühendisi Alper Ayhan, avukatı Ahmet Gürol Şağban ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Avukat Ahmet Gürol Şağban, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 11 Ocak 2012 tarih ve 817 sayılı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bundan böyle sadece okullarda ve bu okul öğrencilerinin katılımıyla kutlanması genelgesinin iptaline ilişkin davamızda Danıştay 10. Dairesi dün itibariyle yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bir ülkenin yargısı bağımsız olursa, sorunlar hukuk yoluyla
çok basit bir şekilde çözülmektedir. Alper Ayhan arkadaşımız bize müracaat etti. Dedi ki, 'Ben bir Türk genciyim, 19 Mayıs'ı kutlamak benim hakkım. Benim bu hakkımı bu ülkede kimse benim elimden alamaz.' Alper Ayhan müracaat ettikten sonra tüm boyutlarını araştırdık ve davamızı açtık, kazandık" dedi.

Davayı açan Alper Ayhan ise, "19 Mayıs'ın halkımızla kutlanmasını sağlamak amacıyla böyle bir dava açmak mecburiyetinde kalmam bile bir Türk genci olarak beni ziyadesiyle üzmüştür. Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri kutlanan 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tekrar kutlanmasını bize sağlayan Türk yargısına teşekkürlerimizi sunarız. Genelge 11 Ocak'ta yayınlandı, biz başvurumuzu avukatımla 17 Ocak'ta yaptık" şeklinde konuştu.

Ayhan, 19 Mayıs törenlerine geçmiş yıllarda öğrenci olarak kendisinin de katıldığını anlatarak, "Hiçbir organizasyonda yorulmadım. O milli duygu ve heyecan nedeniyle yorgunluk olmuyor" dedi.