Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, “Musa'nın Gülü” adlı kitapta yer verilen ifadelerle “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” gerekçesiyle yazar Ergün Poyraz ile kitabın yayıncısı şirket ve yöneticisi aleyhinde açtığı 50 bin TL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Cumhurbaşkanı Gül'ün avukatı Ömer Küçüközcan ile Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu katıldı.

Avukat Küçüközcan, daha önceki iddialarını tekrarlayarak davanın kabul edilmesini talep etti, avukat Buzoğlu ise “davanın reddine karar verilmesini” istedi.
Yargıç Hürriyet Yıldırım, davanın reddine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, “Musa'nın Gülü isimli kitapta yer alan gerçek olmayan ve iftira niteliğindeki ifadeler vasıtasıyla Abdullah Gül'ün kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” kaydedilmişti.

Dilekçede, kitabın yazarı Ergün Poyraz ile yayıncı şirket ve yöneticisi Gürkan Keskiner'den, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 50 bin TL manevi tazminat talep edilmişti. Dava dilekçesinde, ayrıca kitabın yayınlanmaması ve başka basımlarının yapılmaması için ihtiyati tedbir kararı ile kitabın toplatılmasına ilişkin karar verilmesi istenmişti.