Siirt kent merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu’nda okuyan 2’si kardeş 4 kız öğrencinin çok sayıda kişinin tecavüzüne uğradığı 2010 yılı nisan ayında ortaya çıktı. Aralarında o dönemde okul müdür yardımcısı olan Fahrettin Kuzu’nun da bulunduğu 35 sanık hakkında, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ’hürriyeti tahdit’ suçundan Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine bugün devam edildi. 
 
Mağdurların yaşının küçük olması nedeniyle gizli yapılan ve mağdur çocukların katılmadığı bugünkü 15’inci duruşmaya tutuksuz sanıklar ile firarda bulunan Fahrettin kuzu gelmezken, tutuklu 10 sanık sabah erken saatlerde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. 
 
Duruşma başlamadan önce tutuklu 10 sanık, uzun süre tutuklu kalmalarına tepki olarak topluca duruşmaya katılmama kararı aldıklarını bildirdi. Sanıkların bu eylemi, mahkeme heyetine iletildi. Sanıkların duruşmaya katılmama talebi, tutanakla dava dosyasına konuldu. 
 
Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumundan istenen mağdur çocukların beden ve ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığıyla ilgili raporun gelmemesi nedeniyle duruşma 21 Eylül 2011 tarihine ertelendi. 
 
Mağdur avukatlarından Mehmet Ali Özer, haklarında 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istenen sanıkların adliye binasına kadar gelmesine rağmen duruşmaya katılmamalarının ’örgütlü eylem’ olduğunu söyledi. Özer, sanıkların uzun süre tutuklu kalıp mağdur olduklarını göstermek için böyle bir eylem yapmış olabileceklerini söyledi. 
 
OKUL MÜDÜR YARDIMCISI HALEN BULUNAMADI 
Duruşmadan sonra Siirt Kadın Meclisi üyesi yaklaşık 50 kadın, İnsan Hakları Derneği Siirt Şubesi önünde açıklama yaptı. Siirt Kadın Meclisi üyeleri adına açıklamayı okuyan Katibe Demir, kadınlara yönelik tecavüz ve cinsel istismar olayları nedeniyle kaygılı olduklarını söyledi. Demir, "4 kız çocuğuna yönelik toplu tecavüz davasının gidişatı biz kadınları kaygılandırmaktadır. 1.5 yılı aşkındır aranan okulun eski müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu her ne hikmetse yakalanamamakta, utanç davasının sanıkları da ikişerli, üçerli olmak üzere serbest bırakılmaktadır" dedi. 
Polislere taş attıkları için Siirt Cezaevi’nde bulunan 4 çocuğa kendilerinden yaşça büyük olanlar tarafından cinsel tacizde bulunulduğuna dair duyum alındığını belirten Katibe Demir, bunun önüne geçilmesini istedi. 
35 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI 
Nisan 2010 tarihinde ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T.’nin başlarından geçen olayları rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıkan skandal ile birlikte 35 kişi gözaltına alındı. 
 
S.T. kız kardeşi H.T. ile G.E. ve Ş.Y.’ye cinsel istismarda bulunanlar arasında bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin olduğu ortaya çıktı. Siirt Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan toplam 35 kişi sorgulandı, 15’i hakkında tutuklama kararı verildi. H.T.’nin anlatımları sonrası aranan müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu, hakkında çıkan iddialardan sonra emekli oldu ve ortadan kayboldu. Tutuklu sanıklardan 5’i ise önceki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.