Çine ilçesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, tefecilik, çek senet tahsilatı, silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 10 kişiden 2'si ilk duruşmada tahilye edildi.
Alınan bilgiye göre, Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, kasım ayında Çine ilçesinde organize suç örgütüne yönelik olarak düzenlediği operasyonda yakalanan 10 kişi, Çine Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.
Mahkeme, tutuklu sanıklardan Bilal Yıldırım ve Alaaddin Baysal'ı tahliye ederken, diğer sanıklar Şahin Yılmaz, Nurullah Elçin, Mehmet Emin Doğruyol, Uğur Kavas, Ekrem Akat, Barış Budak, Ergün Türkeş ve Hüsamettin Bulut'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 6 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından Çine ilçesinde düzenlenen operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, tefecilik, çek senet tahsilatı, silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 12 kişi yakalamış, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 4 silah, çok sayıda mermi, 36 boş senet ve 200 gram esrar maddesi ele geçirilmişti.