Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer; “Türk siyaseti parti kapatmalarının faturasını geçmişte çok ağır bir şekilde ödemiştir. Buna rağmen, yargının, ideolojik davranışları çağrıştıran her türlü imajdan sakınması gerekirken, tamamen hukuki içerikten yoksun, suni gerekçelerle, gazete haberlerinden oluşan, belirsiz ve keyfi nedenlerden oluşan bir iddianameyle kapatma davası açılması, aslında demokrasiye açılmış bir davadır”
Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin açıklama yaptı.Açıklamasında demokrasiye karşı haksızlık yapıldığını söyleyen Baki Karaer, “Bu davayla Türk demokrasisi büyük bir yara almıştır. Türk demokrasisi büyük bir sınavdan geçmektedir” dedi.
Karaer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AK Parti'yi kapatma talebinin tamamen hukuki içerikten yoksun, suni gerekçelerle dolu olduğunu savunarak, “Bugün ülkede her iki kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partiye belirsiz nedenlerle açılan bu dava aslında demokrasiye açılmış bir davadır” şeklinde konuştu.
Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, ayrıca “21. yüzyılın başında Türkiye"de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan kapatma davası, hala bir siyasi partinin kapatılmak istenmesi açısından Türk demokrasisine, Türkiye"nin dünya kamuoyundaki imajına büyük zarar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. TC. Anayasası"na göre siyasi partiler demokrasinin temel unsurlarıdır. Bu unsurları tahrip etmek yargı eliyle bile olsa demokrasiyi tahrip etmek anlamına gelmektedir. Türk siyaseti parti kapatmalarının faturasını geçmişte çok ağır bir şekilde ödemiştir. Buna rağmen, yargının, ideolojik davranışları çağrıştıran her türlü imajdan sakınması gerekirken, tamamen hukuki içerikten yoksun, suni gerekçelerle, gazete haberlerinden oluşan, belirsiz ve keyfi nedenlerden oluşan bir iddianameyle kapatma davası açılması, aslında demokrasiye açılmış bir davadır” dedi.
Karaer son olarak, “Sadece Sağlık Sen değil bütün Memur-Sen ailesi olarak Türkiye"yi ve demokrasimizi, ülkenin birlik ve beraberliğini düşünüyor ve başta yargı olmak üzere herkesi demokrasinin gereklerine uymaya çağırıyoruz. 350 bin üyeli bir sivil toplum örgütü olarak, 21. yüzyılda artık sözde değil, özde demokrasi istiyoruz. Herkes bilsin ki, temsilin kaynağı ve gücün başı millettir ve milletin kararına herkes saygı duymalıdır.” Dedi.

Aydınpost Özel