KASTAMONU’da iki yıl önce idrar yolları enfeksiyonu teşhisiyle dört gün kaldığı hastanede fenalaşan ve kaldırıldığı Hacettepe Tıp Fakültesi’nde yaşamını yitiren 4.5 yaşındaki Çiğdem Bucak’ın annesi Nurhayat Bucak, geçen zamana rağmen hala İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan kızının ölüm nedenini gösteren raporun gelmemesine isyan etti. Kızının 19 Kasım 2009’da kızının kreşten geldikten sonra rahatsızlandığını anlatan anne Bucak, “Ertesi gün onu Kastamonu Özel Anadolu Hastanesi’ne götürdüm. Çocuk doktoru muayene etti ve idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koydu. Tedavi için hastaneye yatmamız gerektiğini söyledi. Biz de girişimizi yaptık” dedi.
 
İlk gün hemşirelerin kızının ateşini 3 kez ölçmelerine rağmen 35 derece çıktığında hiçbir şey yapmadıklarını anlatan Bucak, “Bana birşey yok deyip gittiler. Sabaha karşı şiddetli bir kusma başladı. Yine doktora ve hemşirelere söyledim bana ‘sen çok evham yapıyorsun’ diye beni azarladılar. O gün çocuk bütün gün kustu” diye anlattı. 
 
Kızının taburcu edilmek üzereyken hastanede fenalaştığını ve Hacettepe Tıp Fakültesi’ne sevk edildiğini söyleyen Bucak, “Hacettepe Tıp Fakültesi’ne girdiğimizde çocuğumun kalbi durdu. Hastanede müdahale ettiler canlandırdılar ama ertesi gün yaşamını yitirdi” dedi. Kızının ölümünün ardından hastane ve doktordan şikayetçi olduklarını belirten Bucak, dosyanın Ankara, Kastamonu ve İstanbul arasında gidip geldiğini, ancak hala Adli Tıp Raporu alamadıklarını söyledi. Raporu aldıktan sonra ihmali olanlar hakkında dava açacaklarını söyleyen Bucak, “Birilerinin bunun hesabını vermesi lazım. Ama aradan iki sene geçti dosya gidip geliyor” dedi.