Arınç ise “Yargıtay"ın ışıkları gece yarısı yanıyordu, Başsavcının hangi gazetecilerle görüştüğünü biliyorduk” dedi

Kapatma davasına karşı atılacak adımları belirlemek ve milletvekillerinin nabzını ölçmek için yapılan toplantılarda şok eleştiriler yaşanıyor. AKP Grup Başkanvekillerinin, 60"şarlı gruplar halinde yaptığı toplantılarda, parti yönetimi ve hükümete yönelik "kötü yönetiliyoruz" eleştirileri gelmesi dikkat çekti. Salı akşamı başlayan "nabız yoklama" toplantıları dün akşam sona erdi. Sırasıyla Sadullah Ergin, Mustafa Elitaş, Nihat Ergün, Bekir Bozdağ ve Nurettin Canikli"nin başkanlık ettiği Balgat"taki Lale Restaurant"taki toplantılara, Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de katıldı. VATAN"ın edindiği bilgiye göre, basına kapalı yapılan toplantılarda dile getirilen bazı görüşler şöyle:

SAVUNMA YAPMAYALIM: Eski Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, kapatma davasına karşı partinin savunma yapmamasını önerdi. Kapatma davasının siyasi olduğunu ve hedefin Türkiye"yi bölmek olduğunu savunan Kapusuz, “Bu dava siyasi bir davadır. Savunma yapmalıyım, ciddiye almayalım. Buradan bir şey gözden kaçırılıyor. Söz konusu olan AKP"nin kapatılıp kapatılmaması değil. Türkiye"nin bölünmesi söz konusu. Dava üzerinden bilinçli yürütülen bu proje engellenmeli. Parti olarak bunu önleyecek politika izlenmeli” dedi.

KÖTÜ YÖNETİLİYORUZ: İstanbul Milletvekili Recep Koral ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam, hem parti yönetimini hem hükümeti eleştirdiler. İki isim de “22 Temmuz seçimlerinden sonra parti ve hükümet iyi yönetilmiyor. Başarısız gidiyoruz” görüşünü dile getirdiler.

BİLİYORDUK: Bülent Arınç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya"nın kapatma davası açacağını daha önceden bildiğini söyledi. RP ve FP"ye karşı açılan kapatma davalarında yaşananları anlatan Arınç, “Aynı şekilde bir süreç işletiliyor. Ancak bütün bu yaşananları biz daha önceden biliyorduk. Kapatma davası açılacağından haberimiz vardı. Yargıtay"ın ışıkları gece yarısı yanıyordu. Çalışma yapılıyordu. Başsavcının hangi muhabirler, gazetecilerle çalıştığını da biliyoruz” dedi.

REFERANDUM SON ÇARE: Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, uzlaşma aranmadan tek başına bir çalışma yürütülmesine karşı çıktı. “Her fırsatta demokrasi diyoruz, uzlaşma diyoruz. Ama tek başına hareket etmek istiyoruz” diyen Güney, Anayasa değişikliğinin TBMM"de bulunan partilerle birlikte yapılmasını önerdi. Güney, “CHP, MHP ve DTP ile görüşülsün. Onların da destek vereceği bir çalışma yapılsın. Eğer uzlaşma olmazsa, çıkar millete bunu anlatırız. Kafamızı uzatıp "kesin" demeyeceğiz. Ama tek başına kalırsak, son çare referandumdur” dedi.

MALİYE BAKANI"NI UYARIN: Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, kapatma davasına karşı partinin ne gibi bir hazırlık yaptığını sordu. Daha sonra sözü ekonomik gelişmelere getiren Aslan, esnafın kan ağladığını ve tekstil sektörünün sıkıntılar yaşadığını söyledi. Aslan, Maliye Bakanlığı"nın sıkıntı yaşayan esnafın üzerine gitmesini eleştirerek, “İki koldan sürekli denetimler yapılıyor. Artık yeter. Hükümete söylüyorum; bu Maliye Bakanını uyarın. İnsanlar kan ağlıyor, hala üzerine gidiyoruz. Bu duruma bir çare bulun” dedi.

SİVİL ANAYASA NE OLDU? Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, parti kapatmanın gündeme gelmesinden sonra mini Anayasa değişikliğinden bahsedilmeye başlandığına dikkat çekerek, “Sivil Anayasa çalışması hazırlandı. Ne oldu bu çalışmaya, gören var mı sivil Anayasayı? Neden Sivil Anayasa"yı gündeme getirmediniz, beklettiniz” diye sordu.

EKONOMİK PAKET HAZIRLAYIN Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, halkın büyük kesiminin ekonomik sıkıntılardan dert yandığını anlatarak, Anayasa değişikliği paketine "ekonomik paketin" eklenmesini istedi.

301"İ GETİRİN, GÜNDEM DEĞİŞSİN

Mersin Milletvekili Ömer İnan Türkiye gündeminin değiştirilmesini istedi. Gerginlikten dolayı siyaset ve ekonomide yaşanan olumsuz havanın dağıtılmasını öneren İnan, “Bu gündemle Türkiye daha fazla gitmemeli. Gündemi değiştirecek adımlar atın. AB reformlarına hız verin, TCK 301. madde değişikliğini TBMM"ye sunun” dedi.

Bülent Arınç, Teziç için "kulağı çınlayasıca" dedi

Dün akşam Star TV"nin ana haber bültenine canlı yayın konuğu olarak katılan TBMM eski Başkanı AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, iç siyasetteki gerilimi değerlendirdi. Hukukun işleyişini eleştiren ve siyasi kararlar aldığını belirten Arınç, anayasa değişikliğini değerlendirirken de eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç"in bu konudaki görüşlerini eleştirdi. Arınç, Teziç, “Kulağı çınlayasıca, epeydir ortalıklarda gözükmüyor” diye konuştu.
Vatan