Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Aydınspor 1923 ikinci yarının ilk maçında 1-1 berabere kaldıkları Tuzlaspor maçını değerlendirdi. Takımının oynadığı oyundan memnun olduğunu ifade eden teknik patron Daşgün, hakemin formsuzluğundan da yakındı. Gürcan’ın yanlış bir mevkide oynaması ile ilgili olarak da sorumluluğu üstüne alan Taşgün, takımı tanımaya çalıştığını ifade etti.

Maça erken yedikleri golle demoralize olarak başladıklarını söyleyen Daşgün, “İlk maçım olması dışında şanssız bir başlangıç oldu. İlk dakikalarda gelen golle maça mağlup başlamış gibi olduk. Benim gözlemlerime göre futbolcularım golden sonra demoralize oldular ve bu yaklaşık 15 dakika devam etti. İlerleyen dakikalarda toparlandık istediğimiz oyunumu oynamaya başladık. Bütün maç boyunca da istekli ve baskılı oynayan taraf bizdik. Rakibin 90 dakika boyunca gol dışında bir net pozisyonu var. Karşılaşma boyunca gol pozisyonuna giren de bizdik ve oyuncuların ilk golün şokunu üzerlerinden attıktan sonra kazanmak adına ellerinden gelen her şeyi yaptılar” dedi.

“ÇOK FORMSUZ BİR HAKEMDİ”

Verdiği yanlış kararlar nedeniyle maçın hakemini de eleştiren Daşgün, “Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum ama hakem saha içinde çok sayıda karar hatası yaptı, yönünü şaşırdı. Çok formsuz bir hakemdi. İnşallah bir daha böyle formsuz hakemler bize denk gelmez. Hakemin birden fazla aleyhimize verdiği karar açıkçası düşündürücü” diye konuştu.

“SORUMLUSU BENİM”

Aydınspor 1923 forması ile ilk kez defansın sağında oynayan orta saha oyuncusu Gürcam Gözüm’le ilgili olarak da sorumluluğu üstüne alan Daşgün, “Daha geleli üç gün oldu. Takımı tanımaya çalışıyorum. Takımla birlikte aynı fikirde olabilmek için bana en az 10 gün daha lazım. Hiç önemli değil Gürcan’la maça başlamamamın bütün sorumlusu benim. Gürcan da aslan gibi benim verdiğim görevi yapmaya çalıştı. Gürcan ilk defa oynadığı bölgede ve onun bölgesinden gelen golde demoralize olmuş olabilir ama özellikle ben onu devre boyunca çıkarmadım ve elinden geleni yaptı. Gürcan’lık hiçbir durum yok sorumlusu benim. Çocukları tanıyıncaya kadar bu tür sorumlulukları üzerime alıyorum. Benim için önemli olan her futbolcunun iyi niyeti ve yüreğiyle sahada oynamasıdır” ifadelerini kullandı.

“TAKIMA UYGUN TRANSFER YAPABİLİRİZ”

Transfer konusunda takımı biraz daha tanımak istediğini ve bu doğrultu da eksik bölge tespit ettiğinde takıma uygun transfer yapabileceklerini kaydeden Daşgün, “Mersin ve Tokat maçı sonrasında yönetim ve başkanla oturup konuşacağız. Eğer bize uygun bir oyuncu olursa transfer yapabiliriz. Transferin olmaması da çok da önemli değil. Bizim takıma ve şartlarımıza uygun ortak karar sonucunda doğru bir transfer olabilir” diyerek sözlerini noktaladı.