İstanbul Maslak’taki kampüsünde, Türkiye’nin dört bir köşesinden sınavla seçtiği öğrencilerine tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında bünyesine katacağı yeni öğrencileri belirleyecek sınavı için geri sayım başladı. Darüşşafaka yeni öğrencilerini seçmek için aralarında Aydın’ın da olduğu 22 ilde sınav tanıtım toplantısı düzenliyor.

Darüşşafaka’da Aydın’dan 9 öğrenci eğitimine devam ediyor

3 Nisan 2012 tarihinde saat 09.30’da Aydın Halk Eğitim Merkezi’nde Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi, mezunları ve velilerinin katılımıyla sınav tanıtım toplantısı düzenlenecek. Toplantıda, Darüşşafaka’da öğrencilere sunulan imkânlar hakkında öğretmenlere ve potansiyel öğrencilerin velilerine bilgi verilecek. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi de öğretmenlerle paylaşılacak. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetleri toplantının konu başlıkları arasında yer alacak.

Okula giriş sınavları ise 27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde farklı şehirlerden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin talep etmeleri halinde sınav merkezlerine ulaşım giderleri, Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

Halen Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda tam burslu ve yatılı eğitim almakta olan dokuz Aydın’lı öğrenci bulunuyor.

Öğrencilerin büyük hayalleri var

Darüşşafaka ile yaşamları değişen öğrencilerin her birinin büyük hayalleri var.

Örneğin; Rabia Türk, 4. sınıf öğrencisi. Darüşşafaka’da katıldığı satranç çalışmalarında kendini oldukça geliştirdi. Rabia şuan satranç turnuvasında okulumuzu temsile hazırlanıyor. Yaren Gezer, 4. sınıf öğrencisi. Drama alanında sahip olduğu yeteneğini Darüşşafaka’da keşfetme imkanı buldu. Yürütülen drama çalışmalarında etkin olarak yer alıyor.

65 ilden 927 öğrenci kolej seviyesinde eğitim görüyor

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 1873 yılından bu yana babası hayatta olmayan, ailelerin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı, İngilizce eğitim veriyor. Üniversiteyi iyi bir dereceyle kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam ediliyor.

2011 - 2012 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 65 ilden 927 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları masrafları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.

Her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerini Türkiye İş Bankası karşılıyor

Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen anlaşma paralelinde Türkiye İş Bankası sosyal sorumluluk projesi “81 İlden 81 Öğrenci” kapsamında her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor.