Öğretmenler odasında oturduğu sırada öğrenci velisinin kendisine yumruk attığını ileri süren öğretmen Bülent Güzel; öğretmenler odasında bile can güvenliklerinin kalmadığını savunarak, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Bugün öğretmen Bülent Güzel"in darp edildiği iddia edilen okulunun önünde toplanan meslektaşları, Güzel"e yapılan saldırıyı kınadı. Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya ve öğretmenler Güzel"e destek vererek, öğretmenlere yönelik saldırıların önlenmesi için okullarda gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.
Osman Yozgatlı İlköğretim Okulu öğretmeni Bülent Güzel"in görevi başında öğretmenler odasında saldırıya uğrayarak, darp edildiğini beyan eden Mehmet Şirinkaya, “Eğitimin temel unsuru olan öğretmenlerimizin öğretmenler odasında bile can güvenliği kalmadı. Görevi, geleceğimiz olan nesilleri yetiştirmek olan öğretmenlerimizin bu şekilde bir saldırıyla karşı karşıya kalmasını kınıyoruz. Bu durumu öğretmenin görevini yerine getirmesini engel olmakla birlikte insan onuruna yakışmayan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Öğretmenin can güvenliği sağlanmadan eğitim-öğretime devam etmek imkansız hale gelecektir. Başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere okul idaresi ve okul aile birliğini bu konuda öğretmenlerimize yardımcı olmaya davet ediyorum” dedi.
Konunun adli makamlara intikal ettiğini ve mağdur öğretmene avukat desteği sağlandığına değinen Şirinkaya, şunları söyledi: “Eğitim Bir-Sen olarak eğitimcilere böyle yakışıksız saldırıların önlenmesi için emniyet teşkilatımızdan gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bunlar münferit olaylarda olsa, bu olayın cereyan etmesi bizi fevkalade üzmüştür. Öğretmene yapılan saldırı, eğitim camiasına yapılmış saldırıdır. Eğitimi ve öğretimi engellememek gerekir. Velilerimizin de bu konuda duyarlı ve anlayışlı olmasını bekliyoruz. Okul idarecileriyle görüşülerek bu sorunlar halledilebilir”
Öğretmenlerin öğretmenler odasında bile can güvenliğinin kalmadığını savunan öğretmen Bülent Güzel"de, karşı tarafın iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, “Öğrencinin disiplinsiz davranışları vardı. Ben sadece "Yerine otur kızım" dedim. Oturmamakta ısrar edince bende arkasından tutarak yerine oturtmaya çalıştım. O yerine oturmadan sınıftan çıkıp gitti. Bu olay üzerine veliler okula gelip beni darp etti. Bu öğrenciye yakışmayan bir tutum oldu. Veli gelip içeride bana yumruk attı. Ondan sonra bide gidip ifadesinde "Öğretmen bana yumruk attı" demiş. Benim içeride yedi tane öğretmen arkadaşım vardı. Hep beraberdik. Hepsi de olaya şahit oldu. Kimin kime vurduğunu herkes biliyor. Öğretmenler odasında bile can güvenliğimiz kalmadı. Bu kişinin elinde silah veya bıçak olsaydı, bugün belki ben burada olamayacaktım” diye konuştu.
Bilindiği gibi; Aydın merkez Osman Yozgatlı Okulu"nda okuyan kızı N.G"nin sınıf öğretmeni Bülent Güzel tarafından dövüldüğünü iddia ederek eski eşi Z.G ile birlikte okula gelen baba T.B., öğretmenler odasında kızının öğretmeni ile tartışmıştı. Öğretmen ve baba arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, tarafların birbirlerini hayati tehlike arz etmeyecek şekilde darp ederek, tehdit ve hakarette bulunduğu iddia edilmişti. Olayın her iki tarafı da karşı taraf tarafından darp edildiğini ileri sürerek, şikayette bulunmuştu.