Hastasının ardından kendisi tedavi olan ve 3 gün rapor alan doktorun darp edilişinin saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdığı görüldü.
Olay, Aydın merkeze bağlı Çeştepe beldesinde meydana geldi. Önceki gün bir kahvehanede meydana gelen 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı olayın ardından bir doktorun meslek ahlakıyla ortaya koyduğu özverisi ortaya çıktı. 
Olayın ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve hayati tehlikesi bulunan Kasım Arzar'ın yakınları hastaneye akın etti. Hastanın hayatta kalabilmesi için kurşunların isabet ettiği böbrek ve dalağının alınması kararlaştırıldı. Hastanın filminin çekilip ameliyathaneye alınması sırasında Nöbetçi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İzzettin Türkaslan ile hasta yakınları arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Bir anda hastane koridorunda yumruklar havada uçuştu. Yaklaşık 1 dakika devam eden
arbede araya girilmesiyle sona ererken, çenesine darbe alan Dr. Türkaslan'ın gözlüğü de kırıldı.
Darp edilmesine ve çenesindeki kırığa aldırmayan Dr. Türkaslan, kabul etmeme hakkı olmasına rağmen hastasını ameliyata aldı. Hasarlı böbrek ve dalağı vücuttan çıkaran Türkaslan, hastasını sağlığına kavuşturdu. Hastasının ardından kendi sağlığını düşünme fırsatı bulan Dr. Türkaslan'ın çekilen MR'ında çenesinde küçük bir kırık tespit edildi. 3 gün rapor alan Türkaslan'ı darp eden hasta yakınları ise polis tarafından gözaltına alındı.
Çeştepe beldesinde yaşanan bir olayın ardından iki yaralının hastanelerine getirildiğini anlatan Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli, durumu ağır olan Kasım Arzar'ın filminin çekildiği sırada Nöbetçi Genel Cerrahi Uzmanı Türkaslan'a darp girişiminde bulunulduğunu belirterek, "Durum bize haber verildi. Çok şükür arkadaşımızın büyük rahatsızlığı yok ama 3 gün rapor aldı" dedi. Burada arkadaşının özverisine dikkat çeken Yürekli, şunları söyledi: "Darp edilen Genel Cerrahi Uzmanı
arkadaşımız ameliyatını gerçekleştirdi. Bunu doktorlara şiddeti reva gören herkesin bilmesini istiyorum. Bizi darp eden insanlara da bir şefkat elimizi uzatmaya hazırız. Biz vatandaşlarımızdan şiddet değil, güleryüz görmek istiyoruz. Her zaman görevimizin başındayız. Böyle bir şeyle karşılaştığımız için üzgünüz. Özellikle Aydın'da yaşandığı için üzgünüz. Ama bunu tüm Aydın'a mal etmek doğru değil. Birkaç kendini bilmezin davranışı diye düşünüyoruz. İnşallah böyle şeyler bir daha başımıza gelmez." 
Hastanın tetkiklerinin yapılmasının ardından ameliyathaneye alındığını ve darp girişiminin de tam sırada meydana geldiğine işaret eden Yürekli, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşımız operasyonu gerçekleştirdikten sonra kendisi tedavi oldu. MR'ı çekildi ve 3-4 gün istirahatı uygun görüldü. Çenesine bir darbe almış, gözlüğü kırılmış. Böyle bir şeye maruz kalmak hiç güzel değil. Allah'tan çok fazla bir şeyi yok. Ama buna rağmen hastasını ameliyata alıyor. Hastanın zarar gören böbrek ve dalağı alınarak
sağlığına kavuşması sağlanıyor. Hastanın şu an yoğun bakımda takibi sürdürülüyor." 
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, Aydın merkeze bağlı Çeştepe beldesi girişinde bir kıraathanede meydana geldi. Adem G. isimli şahıs, eski kayınpederiyle tartışmış belindeki silaha sarılan şahıs kahvehanede rast gele ateş etmişti. Olayda Adem G'in kayınpederi Müslüm Acar ile kavgayı ayırmaya çalışan Kasım Arzar yaralanmıştı. Kavgayı ayırmaya çalışan İsmet Gürsun (39) ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılmamıştı. 
Acar ve Arzar, Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

20110823a23080c1_01.jpg

20110823a23080c1_03.jpg

20110823a23080c1_05.jpg