İddianamedeki Koramiral Deniz Cora, Korgeneraller Korcan Pulatsü, Ziya Güler, Rıdvan Ulugüler ve Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun bulunduğu öğrenildi.

Balyoz soruşturması kapsamında hazırlanan 264 sayfalık 3. İddianame, soruşturma savcısı Hüseyin Ayar tarafından İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde 66'sı tutuklu 143 sanığın yargılanmasına başlanacak. 3. iddianamenin kabulünün ardından da mahkemenin savcının talebi doğrultusunda birleştirme kararı vermesi halinde yargılanan sanık sayısı 367'ye ulaşmış olacak.

 

20 YIL HAPİS İSTENİYOR

Balyoz darbe planı iddiaları çerçevesinde bu güne kadar iki iddianame hazırlandı ve davalar birleştirildi. Üçüncü iddianamenin de mahkemeye birleştirme talepli olarak gönderildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre 3. Balyoz iddianamesinde sanıklar darbeye eksik teşebbüsle suçlanıyor. Şüphelilerin 15 ila 20 yıl hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. Sanıklar arasında Koramiral Deniz Cora'nın yanı sıra korgeneraller Korcan Pulatsü, Ziya Güler, Rıdvan Ulugüler ve Abdullah Can Erenoğlu bulun duğu bilgisine de ulaşıldı.

KOMUTANLAR YARGILANIYOR

'Balyoz Planı' iddialarıyla başlatılan soruşturmada, daha önce eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 162'si tutuklu 196 sanık, ilk iddianame kapsamında hâkim karşısına çıkmıştı. Aynı mahkeme, savcılık tarafından hazırlanan ikinci iddianame kapsamında Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 28 sanığın yargılanması talebiyle hazırlanan ikinci iddianameyi de kabul etmişti. Mahkeme savcının birleştirme talebiyle gönderdiği iddianamenin fiili ve hukuki benzerlik taşıdığını belirterek birlikte yargılama yapılmasına karar verdi. yenişafak