Diyarbakır'dan 6 adet F-16 uçağını kaçırıp, Ankara'da bazı kurumları bombalattığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Tuğgeneral Deniz Kartepe ile ilgili yazılan gerekçeli kararda, Kartepe'nin rütbesini terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in söküp yerine başka rütbe taktığı, "Gün gelecek sana 10 dakikalığına ihtiyaç olacak" diyerek darbenin işaretini verdiği belirtildi.

DAVETLERDE DUBLÖR KULLANMIŞ

Darbe girişiminin yaşandığı gece TBMM, Gölbaşı Özel Harekât ve MİT binasının bombalanmasıyla ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen 2. Birleştirilmiş Hava Harekât Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Hava Harekât Merkez Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan'la ilgili gerekçeli karar yazıldı.

Gerekçeli kararda, FETÖ üyesi Deniz Kartepe ve ailesinin kendilerini nasıl gizledikleri de yer aldı. Kartepe'nin bazı resmi törenler, düğün merasimlerine, yanında dublör olarak tuttuğu başı açık, makyajlı bir kadınla katıldığı, bu kadını annesi olarak tanıttığı vurgulandı.

BAŞKA RÜTBE TAKMIŞ

Deniz Kartepe'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda general seviyesine yükselerek rütbe aldıktan sonra terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen tarafından ABD'ye davet edildiği, 2009 yılında gerçekleşen bu görüşmede Gülen'in, Deniz Kartepe'nin omuzundaki Tuğgeneral rütbesini sökerek yerine başka bir rütbe taktığı kaydedildi.

Gülen'in Kartepe'nin omuzundaki rütbeyi değiştirdikten sonra, "Kendinizi gizleyin. Gün gelecek size 10 dakikalığına ihtiyaç duyulacak" dediğine dikkat çekildi. Kartepe'nin terörist başı Gülen ile yaptığı gizli görüşmeyi gizli tanık ifadeleriyle de netlik kazandı.

Kaynak: Sabah