Gürsel Tekin, bir otelde düzenlenen CHP İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 28 Şubat ve 12 Eylül ile hesaplaşamayacağını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Çünkü sizi 12 Eylül ve 28 Şubat yarattı. Çünkü 12 Eylül'de Sayın Cumhurbaşkanının ve Başbakanın mağduriyetleri yok. Sen seni yaratanlarla hesaplaşabilir misin? Biz de diyoruz ki, eğer samimiyetiniz varsa, hesaplaşmak istiyorsanız darbecilerin bütün getirmiş olduğu yasaları ortadan kaldıralım."

Başbakan'ın Hakan Fidan'la ilgili sözleri

"Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili olarak 'benim sır küpüm' demişti" diyen Tekin, şöyle konuştu:

"Yani cumhuriyet tarihinde bir başbakandan duymadığımız lafları duyuyoruz. Nedir sır küpü? Devlette devamlılık var Sayın Başbakan. Yarın siz bıraktınız ne olacak? Tokat'tan soruyorum Sayın Başbakan, sadece size değil BDP yetkililerine de soruyorum. Hiçbir şey karanlık kalmasın. 2007 yılında siz olmasanız da devletin kurumları kullanılarak zımnen bir protokol var mı? Onu soruyorum. 2009 yılında yerel seçimlerden önce de böyle bir protokol var mı? Yarın Türkiye'nin iç bütünlüğü bozulursa bunun sorumlusu sadece ve sadece AKP iktidarı olacaktır."