İlk duruşma öncesinde Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın sağlık raporları eski olduğu için Adli Tıp Kurumu yeni raporlar istedi. GATA'da yeni tahliller yapıldı. Ne var ki sağlık raporları ilk duruşmaya yetişmedi.

Davaya bakan Ankara 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi ise bu durum üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'na uyarı müzekkeresi yazdı. Sanıkların sağlık durumlarıyla ilgili raporların 29 Haziran'daki üçüncü duruşma öncesinde mahkemeye gönderilmesini istedi.

Halen GATA'da bulunan Evren ve Şahinkaya bu talep kapsamında yeniden muayene oldu. Tahliller alındı. Sonuç ise henüz açıklanmadı.
Adli Tıp Kurumu'na GATA'dan gidecek sağlık raporlarında bir engele rastlanmaması halinde Evren ve Şahinkaya 29 Haziran'da hakim karşısına çıkacak. Eğer mahkemeye gitmelerine engel bir sağlık problemleri olduğu tespit edilirse seyyar mahkeme usulü devreye girecek.

Bu usulle Evren ve Şahinkaya'nın görüntülü olarak ifadeleri alınacak. Diğer yandan sağlık raporu hakkında son sözü söyleyecek olan Adli Tıp, GATA yerine tarafsız ve tam teşekküllü hastanelerden rapor alınmasını istemişti.