İkinci Ergenekon davasının dün yapılan 14. duruşmasında sanıkların savunmalarına geçildi. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde İstihbarat Daire Başkanlığı yapan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, savunmasında görevli olduğu dönemde emir aldığı üstlerini işaret etti.

ÖCALAN'I BEN SORGULADIM

Eruygur'un başını çektiği darbe planlarında görev almakla suçlanan Uğur, savunmasında terör örgütleri PKK ve DHKP-C'ye karşı mücadelesinden dolayı Ergenekon soruşturmasına dahil edildiğini ileri sürdü. 1999 yılının Şubat ayında terörist başı Abdullah Öcalan'ın sorgulanmasına katıldığını söyleyen Uğur, “İmralı'daki görevimi de başarı ile tamamladım. Daha sonra terörist başının, avukatlarına defalarca 'Beni sorgulayan kim, adını öğrenin' şeklinde talimatlar verdiği bilgisini aldım” dedi.

ERUYGUR İSTEDİ DİNLEDİM

2002'de Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı görevine atandığını belirten Uğur, iddianamede yasadışı olduğu ileri sürülen dinlemeleri emirle yaptığını söyledi. Uğur, dönemin Keçiören Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmeyi, Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un emirleri kaydettiğini söyledi. Uğur'un, darbe hazırlığı iddialarından bahsederken, iki istihbarat başkanı ve iki Jandarma Genel Komutanı'nından emir aldığını söylemesi dikkat çekti. Uğur, “Eğer benim kamu hizmetinin gereği olarak hiyerarşik yapı içerisinde bulunmam, örgüt üyeliğine gerekçe gösterilecekse, Jandarma Genel Komutanlığı ve TSK'nın da örgütü oluşturması ve mensuplarının da üye olması gerekir' dedi./yeni şafak