Askeri darbe ve muhtıraları incelemek üzere oluşturulan Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, dün ilk toplantısını yaparak Başkanlık Divanı'nı belirledi.

Başkanlığa AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, başkanvekilliğine AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, sözcülüğe Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Katip üyeliğe ise AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu seçildi.

Muhalefet milletvekilleri, divanın sadece AK Parti'li milletvekillerinden oluşmasına tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Mehmet Şeker, başkanlığa AK Parti'den bir milletvekilinin seçilebileceğini ancak başkanvekilliğinde muhalefetten bir milletvekilinin olması gerektiğini savundu.

CHP ve MHP'nin, BDP'li milletvekillerinin 12 Mart, 12 Eylül'den acı çektiğini ifade eden Şeker,, darbeleri araştırma komisyonunun, darbeyle işe başladığını söyledi.

CHP'nin başkanvekilliğine CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'yi düşündüğünü ancak AK Parti'nin isimlerini daha önce belirlediğini kaydeden Şeker, ''Muhalefetten bir milletvekili başkanvelliğine seçilseydi etik ve güzel olurdu'' dedi.

MHP'Lİ KAYA: BİZİM DEDİĞİMİZ OLUR ANLAYIŞI
MHP Milletvekili Atilla Kaya da AK Parti'nin, ''çoğunluk oluşturduğumuza göre bizim dediğimiz olur'' anlayışında olduğunu ifade etti.

Parmak hesabıyla, başkan, başkanvekili, katibin aynı partiden olduğunu ifade eden Kaya, komisyonun hoş bir başlangıç yapmadığını söyledi.

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, görev dağılımının ardından ilk toplantısını 8 Mayıs Salı günü yapacak.