Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyeleri, eski Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Kızıltaş'ı dinledi. Nimet Baş'ın başkanlığında gerçekleşen toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan komisyon sözcüsü İdris Şahin, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'a da davetlerini ilettiklerini, henüz geri dönüş yapılmadığını belirtti.

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşen toplantı 2 saat sürdü. Ekrem Kızıltaş'ı dinleyen üyeler, daha sonra öğle yemeğine geçti. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu sözcüsü AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin şunları söyledi: "28 Şubat döneminin Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Kızıltaş'ı dinledik. İki saat süren bir açıklama oldu. Kendisi o dönemde gazetecilik mesleği açısından yaşadıklarını ve bir kısım şeyleri ifade etti. Biz de Ekrem Kızıltaş'a o dönem bir nevi Milli Görüş'ün sembolü gibi olması sebebiyle kendilerin Silahlı Kuvvetler tarafından ve başka sivil toplum örgütleri tarafından herhangi bir baskının yapılıp yapılmadığını sorduk. Kendisi o dönem itibarıyla zaten Genelkurmay'daki hiçbir toplantıya kendilerinin çağrılmadığını, kendilerine bu şekilde bir telkinin olmadığını ifade etti. Bir kısım reklam veren firmaların o dönem itibarıyla parasını ödediği halde reklamlarının yayınlanmamasını rica ettiğini ifade etti. Bunun dışında Erbakan hocayla yakın olması sebebiyle bu süreçle alakalı bir telkinlerinin olup olmadığını farklı bir duruş sergileyip sergileyemeyeceğini sorduğumuzda kendisi Erbakan hocanın bir müdahalesinin olmadığını ifade etti."

Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın da dinlenip dinlenmeyeceğini sorulması üzerine Şahin, "Biz kendilerine davetimizi ilettik. Tansu Hanım yurt dışında. Mesut Yılmaz'dan da yazılı olarak görüşme arzumuzu ilettik. Bize henüz resmi bir dönüş olmadı. Dönüş olduğunda sizlerle paylaşacağız." cevabını verdi.