Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, “Kafes-Balyoz/Darbe planı yapanlar yargılansın”, “Kozmik sırlar açıklansın” başlıklı yürüyüş ve basın açıklaması için bugün saat 15.00′da İstiklal Caddesi Tünel Meydanı'nda toplanıyor.

SAAT 15:00'DA BAŞLAYACAK

Toplumun farklı kesimlerinin ortak bir nefretle kınadığı plan, camilerin bombalanmasından savaş çıkarmaya kadar bir dizi karanlık eylemi içeriyor.

Sivil toplum kuruluşları bu planı protesto etmek üzere sokağa çıkıyor. Sivil örgütler, Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu öncülüğünde Taksim'de toplanarak, cuntacılara karşı sesini yükseltecek. Sivil örgütler, bugün günü saat 15.00'te Beyoğlu Tünel'de buluşacak, oradan Galatasaray Meydanı'na yürüyecek.

KOALİSYONDAN AÇIKLAMA

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Kalisyonu konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu'nun konu ile ilgili açıklaması;
"Balyoz Darbe Planıyla camileri bombalamayı, uçakları düşürmeyi, gazetecileri tutuklamayı, 200 bin kişiyi göz altına almayı düşünenlere, “Sivil vesayet”i tehdit olarak gösterip, askeri vesayeti meşrulaştıran, darbecilerin yargılanmasını “Sivil faşizm” olarak tanıtan, Kafes darbe Planlarıyla, hala görevi başında olan suikast timleriyle, başbakan yardımcılarını takip eden tehdit ağlarıyla, azınlıkları düşman olarak gören ırkçı yaklaşımlarıyla, cunta girişimleriyle, muhtıralarıyla, parti kapatmalarla, darbelere zemin yaratmaya çalışanlara karşı 23 Ocak Cumartesi günü saat 15.00′da İstiklal Caddesi Tünel Meydanı'ndan başlayacak yürüyüşümüze katılımınız ve göstereceğiniz ilgi özgürlük mücadelemizi daha güçlü kılacaktır."