Türk-İş Aydın il binasında gerçekleşen ziyarette MHP Aydın Milletvekili Recep Taner"e MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti ve MHP Aydın İl Teşkilatı yöneticileri ile Türk-İş Aydın Temsilciliği üyeleri eşlik etti.

Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Hasan Muti, TEKEL işçilerinin mücadelelerinin haklı olduğunu ve bu mücadelede kendilerine destek vereceğini belirterek, “12 bin Tekel işçisi Yaprak Tütün İşletmelerinin kapatılması nedeniyle 4-C statüsüyle mağdur edilmek istenmektedir. 4-C statüsüne geçen bir işçinin 1200 TL civarında olan maaşı 600 TL civarına düşecek ve yılda 2 ay da işsiz yani boşta kalacaktır. Hükümet bu konuda duyarlı olmalıdır” dedi.

Ankara"da eylem yapmakta olan işçilere destek ziyaretinde bulunduğunu ifade eden MHP Aydın Milletvekili Recep Taner de, “Müktesep özlük hakları ellerinden alınan Tekel işçileri 4/C kapsamına alınarak açlığa mahkum edilmek istenmektedir. Haklı taleplerinin yerine getirilmesi için yapılan tüm zorlamalara ve sert yaklaşımlara karşı 34 gündür kar, kış, soğuk demeden, çoluk çocuk Ankara"da sürdürdükleri hak arama mücadelesine iktidar partisinin kulaklarını tıkamaya devam etmesi, AK Parti"nin işçiye bakış açısının açık bir göstergesidir. Adını Adalet ve Kalkınma koyan ancak Adaleti ve Kalkınmayı kendi yandaşlarının dışındakilere uygulamaktan yoksun tutum ve davranış içerisindeki AK Parti"ye gereken cevabı sandıkta vatandaşımızın vermesi ise çok uzak değildir” diye konuştu.

“DARBE ORTAMI YOK”

Türkiye"nin sıkıntılı bir ortamdan geçtiğine işaret eden Recep Taner, bu sürecin sonunda Türkiye"nin huzur ve kardeşlik ortamına kavuşmasını ümit ettiğini kaydetti. Son dönemde ülke gündemini darbe tartışmalarının meşgul ettiğini anımsatan Taner, şunları söyledi: “MHP, darbelerden en mağdur olan harekettir. 80 darbesinde de birçok arkadaşımız cezaevlerine düştü. Bazıları da bu uğurda hayatlarını kaybetti. Türkiye"de darbe olma ihtimali yok, darbelerin oluşabileceği bir ortamda yok. Sadece ülkedeki huzur ve sükuneti bozmak için senaryolar üretiliyor”

KUTLAMALAR ABARTILDI

İstanbul 2010 Kültür Başkenti kutlamalarına da değinen Taner, 1985 yılından beri dünya genelinde her yıl birkaç kentin kültür başkenti ilan edildiğini savundu. 2010"de İstanbul ile birlikte iki kentin daha "Kültür Başkenti" olarak ilan edildiğini hatırlatan Taner, diğer ülkelerin hiç birinde Türkiye"deki kadar abartılı kutlamaların yapılmadığını iddia ederek, iktidar partisinin bu kutlamaları siyasi gerekçelerle abarttığını ileri sürdü.
MHP"nin gücünü halktan aldığını ve kendilerinin halkın temsilcisi olduğunu savunan MHP"li Taner, her dönemde olduğu gibi son dönemde de MHP"ye büyük bir teveccühün olduğunu kaydetti. Taner, MHP"nin yükselişinden rahatsız olan bazı çevrelerin Aydın Doğumevi"nde görev yapan yaklaşık 10 işçiyi MHP"ye yakın oldukları iddiasıyla her hangi bir geçerli sebep göstermeden kapı önüne koyduğunu öne sürdü.
Türk-İş Aydın İl Temsilcisi Mustafa Aydın ise, ziyaretleri için Recep Taner ve MHP"li yöneticilere teşekkür ederken; ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.