Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan kapanan Nokta dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş ile avukatları katıldı. Duruşmaya gelmeyen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek"i ise avukatı temsil etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, “iftira” ve “neşren hakaret” suçlamasıyla yargılanan Görmüş"ün, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı"nca hazırlanan iddianamede, Görmüş"ün, Nokta dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve suça konu olan yazıların eser sahibi olduğu belirtilerek, derginin 29 Mart-4 Nisan 2007 tarihli 22. sayısının 4-7 sayfalarında “Geçmiş günler, geçmemiş gündemler” ve 10-57. sayfalarında “Kıbrıs"ta referanduma giden günlerde Türkiye"de az kalsın emir komuta zinciri dışında bir darbe olacakmış. Kıbrıs"tan gelen sarıkız...” başlıklı haberlerin yer aldığı kaydediliyordu.

İddianamede, haberde, “Özden Örnek, görevi devraldıktan 3 gün sonra yıllardır büyük bir titizlikle sayfalarını doldurduğu günlüğünde şu satırları yazdı” şeklinde ibarelere yer verildiği anlatılarak, haberde, “Örnek"in darbe yapma konusundaki not ve planlarını içeren günlüğü ve bu günlüğün içeriğinin kaleme alındığı” ifade ediliyordu.

Görmüş"ün “iftira” suçundan TCK"nın 267. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 1 ile 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, sanık hakkında aynı maddenin “fiilin maddi eser ve delillerini uydurarak iftirada bulunulması halinde, ceza yarı oranında artırılır” hükmünü içeren 2. fıkrasının da uygulanması talep ediliyordu.

İddianamede, Görmüş"ün “neşren hakaret” suçundan da 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.