Yüzme Federasyonunun disipline verdiği Derya Büyükuncu, kendisine karşı olanların Türkiye"ye zarar verdiğini söyledi.

KATILDIĞI dans yarışması nedeniyle önce milli takımın ardından da takımı G.Saray"ın maçlarını kaçıran ve büyük tepki çeken Derya Büyükuncu kendini savunmayı sürdürdü. Sözleşmesi fesh edilip disipline gönderilen sporcu, yüzmeyi bırakmadığını ve 6. kez olimpiyatlara gitmek istediğini söyledi.

OLİMPİYATLARA katılmasının insanlık tarihinde bir ilk olacağının altını çizen Büyükuncu, “Beni engellemek isteyen insanlar, Türkiye"ye zarar verdiklerini bilmiyorlar. Mart sonunda sözleşme imzaladım. Ancak aldığım parayı kimse bilmeyecekti. Ama federasyon herkese bunu söyledi. Hayatımda ilk defa yardım alıyorum.

ŞU anda hiçbir gelirim yok. Yine 8 ay öncesindike durumuma döndüm. 30 senedir maaş almadım. 8 aydır aldığım maaşı gece barlarda da yemedim. Antrenmana, yemeğe harcadım, cebime 5 kuruş kalmadı. 30 senedir yüzüyorum ne evim, ne arabam var.

"BARAJDA KALDILAR"

3 yıl önce de 4 Ukraynalı"yı Türk yaptılar. O zaman "Biz bunları Türk yapıyoruz. Bunlar olimpiyatlara gidecek bize madalya getirecekler" dediler. Bunların 2"si olimpiyatlara gidemedi. İkisi de B barajını zar zor geçti” ifadelerini kullandı.

"G.Saray beni dışarı atmaz"

G.SARAY"DAN kovulduğu iddialarını da yanıtlayan Derya Büyükuncu, sarı-kırmızılıların evladını kapı dışarı etmeyeceğini söyledi.

30 yıldır G.Saray için yüzdüğünü belirten sporcu şunları söyledi: “G.Saray"dan beni koparmaya çalışıyorlar. Ben G.Saray"ın evladıyım, gözlerimi orada açtım. Anne-baba ile çocuk arasında kırgınlık olur ama küskünlük asla olmaz.”