Odatv Soruşturması kapsamında tutuklanan hazırlanan iddianamenin ek delil klasörlerinde ilginç detaylara yer verildi. Danıştay saldırısı sırasında kayıt yapmayan kameralarla gündeme gelen OYAK Güvenlik'in Genel Müdürü Emekli Albay Orhan Çoban ile ilgili bulguların yanı sıra Mit Dış Operasyonlar Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu ve OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy arasındaki konuşmalar da dikkat çekiyor.
 
Soruşturmada tutuklanan MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu'nun özellikle OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy ile yaptığı konuşmaları ek delil klasöründe önemli yer tuttu. Teknik takip tutanaklarında Ulusoy'un 'hayalet' lakaplı Kozinoğlu'na talimatlar verdiği görülüyor. Devlet güvenliğine ilişkin gizli belgeleri çalmak ve temin etmekle suçlanan Kozinoğlu'nun Ulusoy'a sık sık "Başüstüne efendim" şeklinde hitap etmesi dikkat çekti.
 
EN BÜYÜĞÜMÜZ SİZE HABER İLETECEK
 
8 Ekim 2009'da yaptığı telefon görüşmelerinde de OYAK Genel Müdürü Ulusoy'un "Biz yıllarca asın kesin dedik" şeklinde ifadeleri savcılık tarafından Kozinoğlu'na soruldu. Kozinoğlu "Benim kulaklarım sağır olduğu için telefon konuşmalarının çoğunu da ben duymamış olabilirim. Bu konuda raporum da vardır. Yüzde kırkbeş sol kulağım işitme kaybı ve dibliks de vardır. Ancak şu an herhangi bir alet kullanmıyorum" cevabını verdi.
 
'BOŞVER DEVLETE HİZMET GÜNAH MI?'
 
Kozinoğlu ile Ulusoy arasında geçen bir konuşmada ise Ergenekon örgütünün eylemlerinden biri olduğu iddia edilen Danıştay saldırısıyla ilgili, özellikle OYAK Güvenlik'in Genel Müdürü emekli Albay Orhan Çoban hakkında yapılan olumsuz haberler tartışılıyor. Çoban ile birlikte MİT'te ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda birlikte çalışan Kozinoğlu'nun da bu haberlerde anıldığını söyleyen Ulusoy konuşmasında, "Bazı yazı çiziler çıkıyor onlara da moralinizi bozmayın" diyor. Kozinoğlu'nun, "Bugün çıktı mı efendim?" diye sorması üzerine Ulusoy, "Hayır yani. Orhan'la ilgili falan çıkarken hani araya sokuyorlar" yanıtını veriyor. Kozinoğlu da "Her zaman yapıyorlar efendim" diyor. Ulusoy ise "Ya s.. et. Boşver. İt ürür kervan yürür. Devleti korumak ayıp değil günah değil" karşılığını veriyor.
 
Arıza değil kayıtlar silindi
 
Kanlı Danıştay saldırısı sırasında kameraların arızalı olduğunı iddia eden Oyak Güvenlik şirketinin bu iddiasının yalan olduğu Tübitak raporu ile ortaya çıkmıştı. Ergenekon savcılarının talebiyle Danıştay binasındakİ OYAK Güvenlik'e ait kamera kayıtlarını inceleyen TÜBİTAK, olay günü arızalı olduğu söylenen harddisklerin çalıştığını tespit etti. Ergenekon mahkemesine gönderilen rapora göre, saldırı gününe ait kayıtların bir kısmının silindiği de ortaya çıktı. TÜBİTAK, silinen kayıtların bir bölümünü ise özel bir programla kurtardı.
 
yenişafak