Osman Yıldırım'ın cezaevinde Ergenekon savcılarına anlattığı itiraflar Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarının arkasında örgütün olduğunu ortaya çıkardı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün Sincan F Tipi Cezaevinde ifadesini aldığı Yıldırım, kendisine gösterdiği fotoğraftan Muzaffer Tekin'in talimatı ile bombaları getiren Hüseyin Görüm'ün yeğeni Rasim Görüm'ü teşhis etti. İlk kez Yeni Şafak'ın yayınladığı fotoğraflarda Yıldırım'ın el yazısıyla Görüm için “Bombayı getiren koruma” ibaresi yazdığı görülüyor.

BUNLARI CUMHURİYET'E AT KİMSE ÖLMESİN

Osman Yıldırım ikinci Ergenekon davasının iddianamesine de giren itiraflarında 26 Nisan 2007'de Ataşehir'deki toplantıda Cumhuriyet'in bombalanması olayının planlandığını söyledi. Yıldırım toplantıda Muzaffer Tekin'in kendisine el bombaları verilirken “Bunlar Cumhuriyet Gazetesi'ne atılacak. Rahat ol kimse ölmeyecek. O şekilde olsun” dediğini anlattı.

ÇAY BAHÇESİNDE BULUŞTULAR

Toplantıda bombalama talimatı veren emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'la Üsküdar'daki Katibim Restoran'ın yanındaki çay bahçesinde buluştuğunu zaman zaman kendisinin de yanlarında bulunduğunu söyledi. Yıldırım gizli tanık olarak verdiği ifadesinde ise “Alpaslan Arslan 2003 yılından itibaren Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'e danışmadan hareket etmez. Danıştay saldırısı öncesinde de Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'den talimat aldı” dedi./yeni şafak